En stille Anders

Eirik HyllandFørst og fremst må jeg få gratulere Eirik «Turi Meluri» Hylland med sine 24 år i går. Bedre sent enn aldri. Vil ikke blåse dagen så mye opp, for jeg vet du misliker det å bli eldre like sterkt som meg ;p Håper du fikk mye god kake! Lykke til videre med lastebillappen din, du klarer dette!

OkiHer i Bergen herjer Giardi-parasitten. Det er faktisk bæsj i vannet vårt! Folk er paranoide. Jeg har faktisk selv tatt skrittet og bli paranoid. Det er vel faktisk ikke så rart når vi ser hvem som var her i Hula for noen få uker siden og testet ut klosettet. Fysj og fei! Vannkoking er nå blitt en stor del av hverdagen. Utlendinger …

I helgen var det storinnrykk fra det ganske land. Kristian «Famous Grose» Zahl, Bambi, Tommy, I, Smelli, Skubi og Viggo Holmhjul var med på festligheter hele helgen gjennom. Får virkelig håpe alle hadde det trivelig. Jaa9 & OnklP på torsdag var suksess, og skifilmvisning på Logehaven ble suksess. Skubi fikk virkelig imponert gud og enhver mann med sine kunnskaper innen skorailing. Spirrevippen Frank tok óg en rail-to-moon. Dersom noen er interessert i å kjøpe Kong Vinter har jeg et par-tre eksemplarer til salgs. Ellers føler jeg at jeg skylder en god slant til diverse individer etter helgen. Har sendt e-post til de jeg vet om, men dersom noen er glemt må dere skrike ut.

NøkkveienKlarer noen å identifisere disse to lurifaksene? Synes det var et herlig bilde av to mennesker vi alle kjenner så alt for godt.

Ellers har vi i det siste diskutert produkter som har blitt betegnelser. Kanskje litt dårlig forklart, la oss heller illustrere med et eksempel. En av de første produsentene av in-line skøyter, Rollerblade, fikk en så stor markedsandel av skøyter at alletror at slike skøyter faktisk heter Rollerblades. Andre produkter som er blitt betegnelser eller begrep er f.eks. Zalo og Jeep. Har du noen andre?

Er det forresten noen som vet hva uttrykket i overskriften betyr?

28 thoughts on “En stille Anders”

 1. Jeg tror knoks/e/ing osv er dialekt. Jeg slo det opp i ordboka mi, og fikk følgende svar: «Ordet ‘knoks’ er ikke et oppslagsord i Bokmålsordboka.»

 2. Jeg har hatt den tvilsomme gleden av å levere noen biler til Knoksen og der har de brev fra Norsk Språkråd som bekrefter at «å knokse» er et godkjent verb.

 3. Litt seint kanskje men betyr ikkje en stille anders d sama som «å spela på skinnfløytå»? Dokk forstår, eg gidde ikkje mala et heilt bilde for dokk.

 4. Dette har jeg tenkt på lenge; TiVO! TiVO er egentlig markedslederen innen digitale videoopptagere, men er også blitt fellesnavnet for slike maskiner.

 5. Er veldig lite utbredt i Norge. Det har vært stort i USA et par år (bror min hadde det når jeg besøkte ham sommeren 2003), og det begynner å ta av i England og Australia også nå. Sjekk http://www.tivo.com for mer info.

  Kort forklart er det en harddisk du tar opp tv-programmer og slikt på. Du trenger ikke se tv’en «live» fordi den «cache’er» alt som sendes i så så lang tid. Dermed kan du begynne på søndagsfilmen tjue minutter etter original sendetid og spole deg igjennom alle reklamene.

  Dersom du kommer hjem etter å ha vært ute på noe en kveld kan det også være den sier noe ala «i går så du på den-og-den-sci-fi-serien, i kveld gikk en liknende serie så jeg tok den opp for deg, vil du se den nå?»

  Ganske så kult, men fortsatt veldig dyrt her nede i Australia – og ikke minst en stor trussel for fremtidenes reklamebransje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.