Alps del 1

1 uke er over, og her er litt av hva vi har opplevd.

Serre Chevalier

Anders JohnsrudFløy til Nice sammen med Peder, Anders, Tor og Alph Palle. Leiebil var bestilt og betalt, men det var et sant amaras å få tak i nøklene. Etter en diskusjon på gode 2 timer fikk vi ordnet dealen, og gutta pakket seg inn i en Focus C-max (heretter Billy). Kjøreturen til fjells tok ufattelig mange timer. Lå i 30km/t over fjellpassene grunnet ubrukelige sommerdekk. Heldigvis fant plutselig Peder ut at han hadde tatt med seg kjettinger. 4 velvoksne karer med uendelige mengder utstyr sov godt i Billy. Tror det er første gang i mitt liv jeg ikke har smakt matbiten på 24 timer. I Frankrike finnes ikke døgnåpne bensinstasjoner med junk.

Peder i kjent postiturSkal gjøre en lang historie kort. Vi kom oss på ski. Det har dumpet for ca. en uke siden, og vi kjørte i dag nærmere en meter med godpudder uten særlig såle. Mye moro, mye p-tex-kåt hai, og en tøff dag for ski og brett. Bildet over viser Anders Johnsrud i fint drev. Peder viser hvordan boksershortser skal brukes. Palle Alph følger selvfølgelig med. Hein og meg har virkelig noe å leve opp til. En utmerket start på «Nastytour»! Videre gikk turen til sagnomsuste og beryktede La Grave. Fant billig overnatting på Hotel Edelweiss der det også ble et par øl og én Pastis. Vi sov fryktelig godt, Palle og meg.

La Grave

La Meije, La GraveTor Eggebø, La GraveTo lange turer i dårlig sikt. Vallons de la Meije og Chancel. Jeg slet virkelig med lange tranverser. Lårene mine skrek og grein, og det ble ikke så mange høydemeter at vi skal skrøyte for mye. Flere rygger var bare, og det var mye mindre snø enn normalt, men snøen som var der var super. Uansett fikk jeg et solid inntrykk av området. Ordene blir små. Massivene er enorme. Denne natten tilbringte vi i herberget Camp de la Base. Neste morgen var betraktelig mer lovende. Kaldt som fy, men klar og pen himmel. Filmskaper Peder klarte selvfølgelig å skaffe gratis heiskort slik at reisebudsjettet vår ikke blir sprengt de første dagene. Fikk kjørt noe mer effektivt i dag, skiers left for Le Banan. Det ble få (les: ingen) klassikere, men smilene kom, og det ble noen sekunders fame på tape. Etter en titt på Skiinfo fant vi ut at Frankrike ville bli litt for snøfattig den nærmeste uken. Sveits så bedre ut. Billy satte av gårde, og etter en god kjøretur, og en kort togtur (med bil) var vi fremme i Andermatt ved soloppgang.

Andermatt

VertAnders, AndermattAnders, AndermattAndermattFikk på en fryktelig dyr frokost, og fant et hotell. Har bestemt oss for å påkoste oss hotell til over nyttår. Det er for tiden bikkjekaldt her i alpeland, og gradestokken viser mellom 10 og 20 kalde. Det er så kaldt at stakkars Alph Palle har frosset fast til bilvinduet i Billy. Men, over til kjøringen. Til tross for at det er 5 dager siden sist skikkelige snøfall, har vi funnet drøssevis av ukjørte sider. Skredfaren har vært stor, men nå begynner det så smått og sette seg. Ukjørte sider, kan ikke få sagt det nok. I løpet av to dager har vi nå kjørt utallige puddersvinger med fåfølgende faceshots. Dette begynner å høres ut som en typisk Friflyt-historie, men her konstaterer jeg fakta. Etter en lang dag i går løp jeg plutselig på TC, Cato med følge. Veldig hyggelig. Cato hadde fått rævslikket seg til et par planker med omvendt innsving, eller utsving om du vil. Ryktene vil ha det til at slike fremkomstmiddel er noe helt utenom det vanlige. Eller «inn i hælvette» som Oddingene sier. Filmskaper Peder har igjen fått festet noen nydelige svinger til tape, og hobbyfotograf Johnsrud har vært behjelpelig med sine få fotokunnskaper. Slikt blir det resultater av. Det har til tider vert litt spent stemning her nede. Noen sliter med knær og andre sliter med magen. I dag har heldigvis stemningen steget flere hakk, takket være vår overhyggelige vert ved restauranten på Germstack-midtstasjonen. Avslutningsturen i dag ned var helt ufattelig orgasmisk. Selvtilliten min ble skutt i været da vi kjørte fletta av en gjeng locals. Det er godt å være norsk i Sveits!

Så nærmer vi oss utgangen av det turbulente året 2004. Et år med nedturer og oppturer. 28. august er en dato som er fastbrent til hjernebarken. La oss håpe at vi går inn i et år med mye gleder. Takk for det gamle folkens!

6 thoughts on “Alps del 1”

  1. Testet du skiene til Cato? Kunne han fortelle hvordan de var i kjøre på? Er ?inn i hælvette? positivt eller negativt?

  2. Godt nytt år i alpeland!!!!
    Knallbra billeder, får noen meldinger fra Hein, han og Giljen, har det for tiå travelt med å springa itte Svensker som stjele kjød, fra hotellet. Ellers bruge de resten av tiå te å få sendt snøbrettet tebage te gamlelandet. Men det e visst ikkje lett. Storholten ska øverasska med et uventa besøg i Rauris, så då blir det vel fart på sakene. Ser nå fram te ei uga i Salhbach, forhåpentligvis ska eg skremma någen på Hordatun. Take care, Knude Bude.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.