Alps del 2

Dagene går, og vi forflytter oss stadig mellom flere nydelige alpelandskap. En liten update.

Courmayeur, Italia

Godt uthvilte våknet vi, edru, friske og raske. Fikset gratis heiskort, fikk høre den herlige nyheten om at «Kong Vinter» fikk terningkast 4 i VG. Når «Yearbook» til sammenligning fikk 5-er, er dette helt utrolig. Det tok ikke mange puckelpistsvinger før vi gikk lei av dette stedet. Det eneste fornuftige som skjedde i fjellheimen var at gutta fikk øvd seg i håndstående. Når jeg i tillegg ikke fikk sett snurten av Mont Blanc med sine 4810 meter dro vi ned til byen og fikk nerdet litt. Deretter vendte vi tilbake til vakre Sveits.

Hospental

Palle blant tykke skiEt par usle kilometer vest for Andermatt ligger Hospental, et lite område vi ikke fikk utforsket første gang vi var her. Revansjen var søt. Hadde stort sett hele anlegget for oss selv der vi pøket pudder mellom haier og buskas. Til dels dårlig lys og dårlig sikt gjorde at det ikke ble den helt store photoshooten, men minnene forblir husket. Dro ned til Dan Loutrel, mannen fra over dammen som lager de beryktede utsving-skiene. Sjekk nettsidene hans, birdos.com. Palle likte seg godt blant skiene. Vi tok farvell med Bergens-mafiaen, og dro videre med Gunvor og Hanne til Engelberg, Sveits. Booket oss inn på et ungdomsherberge. Her fantes utallige regler, men få vi ikke klarte å bryte.

Engelberg

Anders, Engelberg, Sveits3 dager siden sist snefall. Skal ikke beskrive stedet mer enn nødvendig. Episk er vel en velbrukt beskrivelse for pene skidager. Snøen var av en konsistens som jeg sjeldent har opplevd, og de dype svingene ble flertallige. Haien hersket også dessverre høyt her i Sveitserland, og utstyret nærmer seg tid for utbytting. Engelberg er et området jeg lett vender tilbake til ved senere anledninger. Her finnes mulighetene vi liker. Tross for et lite drøss bumser og hunder var det ikke vanskeligere enn nødvendig å finne nydelige sider. Åhh. Det ble ikke diskutert i det hele, her skulle vi forbli.

One thought on “Alps del 2”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.