Ingen Grenser

Ingen GrenserNå som jeg er sofaliggende har jeg litt tid til overs, og har endelig fått sett TV-serien Ingen Grenser som ble vist på NRK tidligere i år. 11 mennesker, alle med funksjonshemninger, krysser deler av Nordkalotten sammen med Lars Monsen – hele 500 km på 30 dager! Deltakerne tar seg gjennom naturen ved hjelp av hundespann, kanoer og robåter – men største delen av turen blir forsert til fots, eller i rullestol. De fysiske og psykiske utfordringene står i kø, og det blir mange gripende og rørende møter med den sterke gjengen.

Det er virkelig fint å få satt livet litt i perspektiv en gang i blant. Vi mennesker har så lite å klage over, og så uendelig mye å sette pris på. Serien er inspirerende, og jeg er sikker på at jeg kommer til tenke på Aleksander, Suzanna eller én av de andre, neste gang jeg opplever noe som butter i mot.

Serien går over seks deler, alle på en knapp time, og er selvfølgelig tilgjengelig på NRKs Nett-TV. Se den da vel :)

Takk til @torhild68 som tipset meg om serien!

One thought on “Ingen Grenser”

  1. Bra du likte serien. Jeg blir både ydmyk, inspirert og imponert av denne gjengen. Skal prøve å tenke på de hva de har utrettet neste gang jeg klager over små hverdagsproblemer. Det er også utrolig deilig å oppleve en reality-serie som ikke går i utstemminger og konspirasjoner, men tvert imot om samarbeid, stå-på-vilje og godt humør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.