Skremmende god tid..

Tenkte jeg skulle bruke litt tid på å modernisere kjente folkeeventyr. Dette er del I..

De tre bukkene bruse som skulle til seters å gjøre seg fete. De fleste har sikkert hørt om dette, handlet om noen geiter,en bro et troll og noen tinn talerkner.
Hadde dette blit skrivd i dag ville kanskje innholdet vært annerledes. Som feks. dette:

Det var de tre søstrene Truse som skulle på landet og gjøre seg fete. Det var menelig slik at familien Truse ikke hadde så mye penger., men døtrene var pene og de ville gjerne ha de samme tingene som sine venner hadde. Denne sommeren ville de ha tatovering. Dette var dyrt, men de hadde funnet en sjappe i by`n som var billig.Problemet her var at de brukte så lite farge når de tegnet. Så da hadde de tre søstrene Truse planer om å bruke sprittusj på oppblåst ballong trikset. Og dermed bar det ut på en ferd mot en fetere fremtid. Til en plass det de slapp å gå rundt grøten.
Den yngste gikk først og ble stadig utsatt for snodige personer som satt under broene, de var høye på kunstige stimula og solgte tinn talerkner.
Men hun svart alltid at de andre villle kjøpe. Innimellom var det også spørsmål hun ville selge, for det meste seg selv.
Men den minste søsteren Truse hadde en søster som var av den lettsindige sorten og tok seg som oftest ikke betalt.. Denne mellomste søsteren Truse var den villeste og mang en gang havnet hun på fremmende naspiel østen for månen og vesten for solen med fremmende menner som i hennes tåkelagte verden fremsto som riddere på hvite hester. Men mang en måren derpå var de forvandlet til svaner og fløyet sin vei før hun våknet.
Spessielt likte hun de med kule syvmil støvler.
Den elste søsteren Truse var blitt mye roligere mes årene, mye pga ødelagte nyrer. Som etter en årrekke med hard festing hadde fått varige mên. Hun gikk i sine ungdomsår under navnet kjerringa med stavene..
Dette var forøvrig et navn som med mer eller mindre ugjevne mellomrom ble benyttet på den mellomste søsteren Truse.
De to elste søsterene Truse tenkte som så at det var bedre med noen kjepper mellom fingrene enn en masse på taket.
Det var skjelden de gikk rundt grøten etter vann men hoppet ofte over bekken etter det grønne gresset.
De kom omsider frem og este ut.
Og for alt jeg vet sliter de kanskje den dag i dag med en Fedon kur for å fa tattoen til å virke fyldigere..

Snipp snapp

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ole Kristian

Dag og natt. Soss og rølp om hverandre. I et sekund styrer han rundt med skinnhanskene sine og spiller golf med dyre solbriller. I neste sitter han med brennevinsflasken mens han dytter i seg hele chillier på høykant.