db7 – The Movie

Joar, Erling, Frank, Knut og Randi har en ting felles, de er alle beboere av Dokkebakken 7. db7 omhandler akkurat dette; menneskene, livet, festene og samholdet. En varm film om fem mennesker som alltid ønsker venner og kjente velkommen til deres hyggelige hjem.
Det første tankene mine griper tak i er den overhyggelige fasaden. Hvor er dramatikken, hvor er uoverenstemmelsene, hvor er problemene? Vi får presentert en kort halvtime med smil, latter og hygge. Hvor er tårene? Livet kan umulig være så rosenrødt som det er presentert her. Den største utfordringen de opplever (SPOILER AHEAD!)
er hvor vrient (om ikke umulig) det kan være å tørke opp ost med fille.

Ser man bort i fra den falske fasaden, er alt i alt en artig liten dogmeproduksjon. Den er skutt digitalt, med verken kunstig lyssetting, stativ eller sminking. Skuespillerne viser stor innlevelse, og virker svært profesjonelle. Kamerarbeidet kunne dog vært bedre, men vi opplever en god del nytenkning. Positivt!

Alt i alt en fornøyelig liten halvtime. Savner litt mer performance fra en av skuespillerne. Han var ikke kreditert, men hadde blått øye og pannebånd. Håper vi får mer innblikk i hans verden i oppfølgeren. Dette er en film produsert på et null-kroners-budjsett, og er ikke laget av finansielle årsaker. Den vil ligge gratis på nett i løpet av dagen.

Se den. 7/10!

-Anders Ekkje Sletteboe, kaskjer-crew.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.