Øl

For noen måneder siden var vi rogalendinger veldig opptatt av å boikotte Ringnes. Hvorfor? Jo, de hadde nemlig kjørt vårt lokale Tou-bryggeri til grunne. Bryggeriet ble lagt ned, og produksjonen ble flyttet til Oslo. Vi kuttet ut Ringnes. Alt i sammen. Hva skjer så?
Ølkrigen begynner. Plutselig en dag selger Rema Tuborg til 9 kroner/flaska. «Tuborg» tenker vi. «My way»! Dansk! Digg! Billig. På de siste festlighetene jeg har vært på har det blitt konsumert 99% Tuborg. Den siste prosenten har vært Borg, Seidel eller Grans. Grunn? Selvfølgelig utsolgt for Tuborg på Rema.

Vi driter oss ut ved å slurpe i oss merkevaren Tuborg. Vi støtter nemlig Ringnes. Salget av Tuborg har tatt sånn av at andre bryggerier begynner å slite. Hansa, f.eks. De ansatte frykter jobben. Skal det samme skje her i Bergen og? Skal vi om tre måneder valse rundt med t-skjorter der «Hansa – dypt savnet» pryder våre edle brystkasser?

Jeg forventer tiltak nå! Støtt Hansa. Vil du ha billig øl, kjøp Borg.

Et råd til alle som har tenkt seg på halloween-fest her på lørdag. Gleder meg irriterende mye.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.