The boys are back in town

Da var vi her igjen. Ucom Skylink og meg. To gode kompiser. Å surfe uten bilder er en fryd. Nesten nostalgisk. Litt av sjarmen med å returnere til gamlebyen er å innse at svært lite er forandret. Modemet står der det sist ble etterlatt, foreldre er stort sett de samme og TV-titting er fortsatt folkesporten. Har i motsetning til alle andre ikke sett frem til en hjemkomst. Visst er det koselig å treffe familie, venner og bekjente, men tiden flytter seg seg i et så raskt tempo at alt virker som det skjedde i går. Forrige uke, forrige måned, forrige år… Det tok meg et lite øyeblikk å innse at julen godt kunne ha kommet et par-tre-ni måneder frem i tid. Hadde gjort meg nada. Men, nå var jeg altså her. Helgens høydepunkt tror jeg faktisk er «Dokkebakken 7 2», en film iMDB vet svært lite om. Madsen og meg er så previligerte å få se den i Aases villa i morgen kveld. Ser virkelig frem til å se hva Knut og Erling har brukt gode 100 timer på å lage. Håper bare ikke at forventningene er for skyhøye. Helgen ellers blir rolig og stille. Skal jeg klare å finansiere dyre luksusgoder som heiskort, må det gå på bekostning av noen lørdager fremover. Herlig. Nå er det en uke til avreise mot kaldere og høyere strøk. Abstinensene dreper meg. Fikk rapport fra fjellheimen nå i kveld. Har fortrengt alt som ble sagt, så det blir litt vanskelig å gjenfortelle.

Året går mot slutten. Denne perioden er alltid tid for ettertanke. Hva har skjedd det siste året? Kort oppsummert har jeg hatt en av livets beste vintre, en super vår, en fin sommer, en kjip høst, og en forferdelig start på vinteren. Kanskje litt provoserende for mange, men i forhold til mitt tidligere jetsetliv, så virker det i mine øyne forferdelig. Drastisk. Antiklimakset går dog mot et sluttklimaks. Alle vonde minner vil bli glemt. Jeg er overbevist. Et klokt hode ved navn Stefan Holmrykk sa en solfyllt høstdag i Bergen; «Når det regner tror man at det regner hver dag, men kommer det en soldag er alle grå dager glemt» (fritt sitert). Soldagen i livet mitt kommer snart. Den må komme snart.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.