Opera

Endelig tar også Dagbladet opp kampen mot Internet Explorer! Er det noe jeg brenner for, så er det akkurat dette. For veldig mange så er Internet Explorer synonymt med websurfing. De fleste vet ikke at det finnes alternativer. Alternativer som er sikrere, kjappere, riktiere og mer brukervennlige enn Microsofts alternativ. Grunnen er enkel. Internet Explorer kommer som standard med de fleste utgavene av Windows, som er det mest brukte operativsystemet. Å ta i bruk en konkurrent krever litt tid og en dråpe kompetanse av brukeren. Hadde dere bare visst hva dere går glipp av. Jeg setter opp noen punkter hvorfor man bør skifte nettleser.

  1. Sikkerhet. Internet Explorer (heretter som IE) er kjent for sine mange sikkerhetshull. Dette blir gladelig utnyttet slik at man lett ender opp med virus eller en oppringning til Langvekkistan som svir på neste telefonregning.
  2. Kontroll. Med alternative nettlesere har man mer kontroll over hva man vil se og ikke se. Vinduer som popper opp uanmeldt er et typisk IE-problem, og med Opera er du kvitt disse med to tastetrykk. Å skru av script og irriterende animasjoner krever heller ikke noe doktorgrad i datamaskinbruk. Det er en ren lettelse å slippe å bruke urokråka IE.
  3. Hastighet. Få på litt fart. Opera markedsfører seg som «The Fastest Browser on Earth», eller «Den raskeste nettleseren på jorda» om man vil. Om utsagnet er korrekt betviles, men kjappere enn IE, det er den!
  4. Standarder. Utviklingen av IE har stagnert for mange år siden, og det alene er en veldig god grunn til å bytte. Det er direkte gammeldags å sitte med en Internet Explorer 6. Følg med i tiden, bytt nettleser. World Wide Web Consortium er organisasjonen som spesifiserer hvordan websider skal være. De står bak kjente standarder som HTML og CSS. IE følger ikke disse standardene, men har innført mange egne elementer gjennom årene. Det blir som om Mesta skulle laget veier som bare VW kunne kjøre på. Dette har resultert i at vi som webutviklere får en idiotstor jobb med å tilpasse alt til IE pga. «alle bruker det».
  5. Brukervennlighet. Alternatvite nettlesere har et godt knippe med godbiter for å gjøre surfeopplevelsen bedre og mer bekvem for brukeren. Logiske hurtigtaster og «mouse gestures» er noe jeg aldri ville vært foruten. Mouse gestures er en funksjonalitet Opera har som gjør at du kan navigere websider ved hjelp av en kombinasjon av musebevegelser. Høres noe knotete ut, men så fort man får kontroll går det som en dans på roser.
  6. Norsk. Opera er laget av norske utviklere, og markert seg som en solid nettleser på verdensmarkedet. Vær nå litt patriotiske!

Opera ble mye nevnt her, men det finnes og andre alternativer som er veldig bra. Mine anbefalinger går også til Mozilla Firefox. Begge produktene er gratis, og kan lastes ned fritt.

Imho er det overhodet ingen grunn til å bruke Internet Explorer. Ryktene vil ha det til at det er mange websider som ikke vises i f.eks. Opera, noe som ikke stemmer. De finnes, men da er det sidene som ikke følger standarisert kode det er noe i veien med. I min personlige internetthverdag er det ingen sider jeg ikke kan se med min elskede Opera 7.5. Bytt nettleser i dag!

En liten test til deg som har hørt på mine lov ord. Se på denne artikkelen i både Opera (eller Firefox) og IE. Ser du noe forskjell? Jeg kan forklare hvorfor.

Opera, simpy the best internet experience.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

1 kommentar

Kommentarer er stengt.