Gratulerer så mye

I helgen har jeg vært i Røldal for å feire byryllupet til Pelle og Tonje. Vi kom opp fredag ettermiddag til nydelige omgivelser på Haukeliseter. Etter å ha hilst på alle de andre gjestene og spist rømmegrøt og spekemat, var jeg i seng litt før halv ett tror jeg.
Lørdag var den store dagen. Frokost rett før 9, og klokken 10 begynte Pelle, Lars, Stian og jeg oppvarmingen til bryllupet. Pelle var kastet ut fra Haukeliseter, for der skulle Tonje pyntes. Hva er da mer fornuftig enn å stå på ski etpar timer frem til vielsen som begynte klokken 2?
Etter en dusj på Hordatun, bar det inn til stavkyrkja. Jeg merket på Pelle at nervøsiteten var tilstede, for å si det sånn.. Klokken 1 min over to kom Tonje ruslende opp mitdgangen med sin far Tom. Det får’n si! Det var noe til brud det! Etter 45 min var det hele overstått, så fra da av har Pelle og Tonje vært som mann og kone å regne.
Etterpå var det tilbake på Haukeliseter, der feiringen skulle foregå. Mange fine taler og veldig god mat. Godt drikke ble det også servert. Jeg fant ut rett før hovedretten at det kanskje ville være på sin plass med en tale fra min side også. Jeg har tross alt kjent Pelle i 16 år, så jeg skylte ham såpass syntes jeg. Det ble en tale uten noen som helts form for jukselapp elle manuskript. Det ble rett fra hjertet, rett fra leveren, slik folk kanskje kjenner meg best. Jeg fikk sagt det meste jeg ønsket å si, og det jeg hadde glemt, sa jeg på 3mannshånd etterpå.
Etter middagen ble det litt titt svingom på dansegulvet, knekkebrød smuler i brudeparets seng og stamp, «is bading» og badstu. Jeg var vel i seng sånn rett før 4 tror jeg.
I dag har jeg bare transportert kroppen min fra Haukeli til Oslo.
Sånn i ettertid sitter jeg med en litt rar følelse. Jeg vet ikke helt hva det er. Jeg har gledet meg lenge til bryllupet, men nå er det over. Det var de mest fantastiske rammer man kan tenke seg til et bryllup. Det var en knall bra middag og fest. Pelle har fått en flott svigerfamilie. Alle som kjenner Tonje vet at hun er en bra brud.
Kanskje jeg er litt misunnelig? Tror ikke det er helt det heller. Jeg tror rett og slett at jeg er veldig glad på Pelle og Tonjes veier.

Gratulerer så mye begge to.

Ping

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ping

Ping: av latin; Pingus magnificus. Menneskelignende skapning, nært beslektet med både delfin, fjell-ape og snørev. Trives best i alpine fjellstrøk, men kan også treffes i mer eller mindre urbane strøk, eller ved havet. Arten bedriver ofte mye av sin tid til matsanking, slik at den kan sette ut på kortere eller lengre reiser vekk fra sin bopel for å treffe beslektede arter. Arten observeres ofte sammen med beslektede og likesinnede arter i fri utfoldelse, oftest er det i lek, men også etter å ha fått i seg gjæret frukt.

5 kommentarer

  1. Flott at du holdt tale, Ping! Ble den bra mottatt? Var det noen som dreit seg ut på festen?

  2. Det var mange som mente det var en god tale, men hva andre syntes bryr meg egentlig ikke. Det viktigste var at Pelle syntes det var hyggelig at jeg holt tale.
    Det var ingen som dreit seg ut. Ikke litt engang. Familien Spy var ike på besøk. Hverken Lille eller Onkel

  3. Jeg mente at ingen hadde vomitert.. Både Tiril og Glenn Ludo var der.. Alle oppførte seg pent

Kommentarer er stengt.