Kun iført snekkerbelte

Har snust rundt på nettet i mitt søkende etter longboard fakta. Hadde planer om å kjøpe en slik transportmiddel, ulempen var prisen. Etter å ha undersøkt litt rundt om kring kom jeg frem til at det er barnslig enkelt å lage dette selv. Det er jo tross alt bare en treplanke med hjul på.
Det vanskligste i denne prosessen er nok å finne de riktige materialene å bruke. Harde tresorter som ask, lønn, eik, bjørk og mahogny er gode alternativer. Jeg valgte tidlig mahogny, men har konkludert med at en bjerk som jeg selv har skjært ned burde være mest unikt. Mitt andre brett skal være av denne sorten. Trevirket trenger jo som alle kjenner litt tid på å tørke og bli medgjørlig. Derfor skal jeg slakte med en bjerk i vinter og partere den i passende longboard stykker. Har forespeilet meg et brett i størrelsesorden 1,5m og bredde et sted mellom 25- 30 cm
Formen på planken er også et moment for seg selv.
Tror valget kommer til å falle på en klassisk longboard fasong, selv om jeg tror at et nedsenket brett vil være gunstigere. Lavt tyngdepunkt er noe å hige etter. Konstruksjonsmessig er dette litt vrient. Men på bjerke brettet vanker det muligens et lavt tyngdepunkt.
Hjul er også viktige på disse farkostene, er mest keen på store fete hjul med myk gummi.
Den enheten jeg har minst greie på må være tuckene, her er det rom for prøving og feiling.
Leker litt med tanken på å snekkre dette brettet kun iført et snekkerbelte.

Ha en konstruktiv dag

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ole Kristian

Dag og natt. Soss og rølp om hverandre. I et sekund styrer han rundt med skinnhanskene sine og spiller golf med dyre solbriller. I neste sitter han med brennevinsflasken mens han dytter i seg hele chillier på høykant.