Synonymer?

I mitt lille hode er balkong, altan, terrasse og veranda akkurat det samme. Bruker gjerne ordene om hverandre, for å få et bredere vokabular. Forleden dag fikk jeg hissig tilsnakk når jeg brukte feil ord i feil sammenheng. Så jeg spør dere, gi en forklaring på hver av disse ordene uten bruk av hjelpemidler. Når jeg tenker meg litt om skiller kanskje balkong seg litt ut av mengden. Det ble vel ikke helt det samme, men de resterende 3?

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

4 kommentarer

  1. Balkong: Innrammet med gjerde og liten, oftest i blokk. Altan: Kan også være en liten platting, men kan være det samme som balkong. Oftest i enebolig. Veranda: Litt større balkong med havsutsikt. Ingen bakkekontakt. Terrasse: Oftest stor og omringer huset. Kan ha bakkekontakt.

  2. En balkong er en «frittstående» «utvekst» på et hus. Denne har ingen bakkekontakt. En Veranda er gjerne en inrammet platting, ofte hevet 1/2 til 1 meter oppfra bakken, men med fulstendig bakkekontakt. En altan er en balkong som står på pæler. Slotsbalkongen er en altan.

Kommentarer er stengt.