Baksnakking

Har ikke baksnakket Lufti på en stund. Hva dette skyldes er ikke helt soleklart. En kombinasjon av mye å gjøre, samt at jeg ikke tilbringer så mye tid sammen med ham, vil nok være en solid forklaring. Her sitter jeg i Bergen. Lufti er i gamlebyen. Siden sist har jeg vært så heldig å fått smake litt på denne vennen av meg, i en litt annen form enn vanlig. Som øl. Har dere smakt på «Dansken»?

Hva gjør jeg i Bergen? Bekymrer meg litt fordi maskinen min bråker litt mer enn det vanlige. Det skal den ikke gjøre. La oss gå tilbake i tid, en god uke.

Etter noen stressende uker med nerding, maling, plenklipping, Gladmat o.l. tok jeg med meg min kjære mor, og satte fart mot Bergen. Turen fikk en litt ukurant start, da en sivilsnut blinket meg inn til siden. I følge denne unge aspiranten hadde jeg hatt en stygg forbikjøring, som hadde ført til at motkommende biler måtte vike ut av veibanen. Fikk forespørsel om å godta et forenklet forelegg. Dette ville jeg da ikke, da verken mor eller meg hadde sett noen biler som kastet seg av veien. Det ble anmeldelse. For høy fart var det aldri snakk om. Sannsynligvis hører jeg ikke mer fra denne episoden, og jeg forblir like rik som jeg alltid har vært. Som et par bekjente fra nord sier: «Dæ finns ikke no’ værre enn en snut aspirant, som æ på høgge konstant.» Vi kom oss omsider til Bergen. To dager gikk med til besøk på Fløyen, vandring langs Torgallmenningen, filmtitting og andre typiske turistaktiviteter. Da det nærmet seg helg plukket vi opp en av de mange tremenningene mine, og fartet mot Temptation Valley. Det blir ikke det samme å kjøre mot denne nå så kjente dalen med rullator på taket, i motsetning til et lass snøbrett. Ærendet var nemlig ikke snø, men slektstreff. I overkant av 100 Ekkjer skulle hilses på. Lørdagen startet med besøk på Ekkje Gård og smørgrøt-fråtsing. Ikke min livrett, men som dere så godt kjenner meg, så gikk det ned. Kvalmende føde. Til min store skuffelse så jeg ingen kjendistryner på treffet. Babes var det heller ikke overflod av. Senere på ettermiddagen var det middag og fest på grendehuset. Koldtbord og fri flyt av vin. Supert. Utrolig interessant å få servert historien om Ekkjene ved hjelp av en presentasjon på storskjerm. En naturlig oppfølger til middagene var de obligatoriske talene. Noen gode og noen mindre gode. Den store festen uteble. Da kaffe og kaker var konsumert, dro de fleste mot sine respektive overnattingssteder. Eliten av slekten tok et lettere nachspiel i hytte 13 hos Helga. Tjelta-gjengen var spandable, så det ble god hygge til de sene nattetimer. Søndagen kom snikende, og hjemreisen ble et faktum. Alene i Spiegel, herlig! I Hula var Kalle, AK, OT og denne nye samboeren vår, Tine, ankommet. Hyggelig menneske som det nok blir koselig å stifte nærmere bekjentskap med. Velkommen skal du være!

Ute synger mennesker, fulle mennesker. De synger en sang jeg ikke har hørt, på et språk jeg ikke kan. Klokken har passert 3, og Hulen har svjv. lukket dørene for alle dødelige. Uken har så langt gått med til jobbing. Har fått meg en meget kortvarig jobb på Telekiosken. 3 dager denne uken, så er det stopp. Skolen starter for fullt på mandag kl. 08.15.

Tilbake til «Hva gjør jeg i Bergen?» Dette skoleåret blir noe spesielt. Går 2. året på Informatikk-studiet, men går egentlig første året på Kommunikasjonsteknologi. Vil ikke utdype dette for den gemene hop, men sånn er det nå en gang. Håper bare ikke bakdør-løsningen min slår seg vrang, for da er jeg seriøst rævkjørt.

Scooby, vår lange venn, dukket plutselig opp i dag. Med DH-sykkel og rullebrett i bagga var han klar for litt Bergensaction. Med hjul og griptape trashet vi gatelangs, overkule som alltid. Etter mye svette og lite blod fant vi noen interessante kabeltromler på kaien. Disse brukte vi til å balansere på. Små barn, store gleder! Superartig. Progresjonen var slående. Ble stoppet av et væromslag fra helvete. Lyn, torden, regn av kattunger og vind satte en stopper på moroa. Neste mål ble Hula, for litt pisspreik. Scooby måtte kapitulere, søvnsykdommen hans satte en bastant stopper for andre eventuelle sprell. OT, Skyggen og meg bestemte oss for å da på SV-fest. For de fleste i Bergen står SV for samfunnsvitenskap, ikke Sosialistisk Venstreparti. Det gjaldt også SV-festen på Hulen. Uten for døren stod det «Cc. 30,-» Ikke snakk om, vi snudde uten en tanke. 30 grunker er noe vi ikke gir til hvem som helst, selv ikke naboen. Ingen fest, og ingen studinner på oss.

La oss be for at torsdagen blir like effektiv som de forgående dager. Hvem skal vi be til? For mitt vedkommende blir det Spiegel som for tiden er min gud.

Fra i morgen av blir det heldigvis litt mer bilder her fra min side. Gled dere til å lese hvorfor. Stay tuned …

«Har du dårlig tid, gjør noe med den slik at den blir god».

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

6 kommentarer

  1. som e har faatt vite fra laanekassen, kan du bare bytte utdanning 2 ganger. viss du gjoer det flere ganger bler poengene i minus, check it out foer du begynne, slik at du faar peng!

Kommentarer er stengt.