Sommeren 2004 sett under ett

Tre måneder med et uforpliktløst liv går mot en slutt. I morgen reiser jeg og Lovie opp til Bergen. Noe som betyr studier og forhåpentligvis en ansvarsfull jobb for undertegnede. Sommeren 2004 kommer til å bli bokført som en godkjent sommer når alt kommer til alt. Til tross for at et titalls luftslott har gått opp i røyk denne sommeren. Kan i farten nevne bangbuss-tour 2004 og musikkfestivalene Paddington, Roskilde og Øya. Har heller ikke vært i nærheten av å krysse Norges grenser.

Juni

Juni måned får meg til å tenke på utdrikkningslaget til Kenneth, som ble en riktig så stor slager. Bra jobbet Tommy. Og det faktum at jeg slapp unna alt som kan kalles eksamens press. I Juli kom sommerens høydepunkt. Det var den kvelden jeg, Anders, Myri og Ruben fikk oss en luftig tur i naturskjønne omgivlser over Lysefjorden. Juli hadde dog mye dårlig vær, men lyspunkt som Elisabeth sin 20-årsdag, Quarten og veldig mye bra klatring. Takket være Gunnar, Oddvar, Lovie, og Marcus. Alt dette var med på å gjøre Juli måned til den store vinner.

August

August var måneden sommerværet virkelig slo inn for oss vestlendinger. Dette førte naturligvis til x antall timer på sola stranden, og at jeg med nød og neppe fikk sugd til meg nok D-vitaminer. Akkurat passe nok til ikke å gå under kategorien, «engelskmann». Ellers vil jeg dedikere August måned til mine gode sommervenner Gunnar og Oddvar, som har vært så greie å få meg inn i gamblinghelvette. Eller retter sagt Texas Hold’em.

De to siste dagene har jeg oppholdt meg foran en PC til langt ut i de tidlige morgentimer. Klam og svett kun iført en bokser, og med en lunken Pepsi Cola som min trofaste følgesvenn ved min side. Har jeg foldet, raiset og bluffet om en annen. At man kan svette så mye bare ved å sitte foran en PC. Er meg fortsatt et mysterium. Ikke i mine mest aktive CS-tider kan jeg huske å ha svettet like mye.

Grønt uspist eple
Grønt halvspist eple

Granny Smith

Nå over til en helt annen ting. Det man gjerne kaller en liten tankevekker. Tenker du over hvor frukten du spiser kommer fra? Eplet dere ser på bildet er av typen, «Granny Smith», eller rettere sagt et importeple. Det som for meg er svært oppsiktvekkende, og eneste grunn til at jeg tok meg bryet vært å ta hele to bilder av dette eplet. Er rett og slett fordi at dette eplet ble kjøpt på Maxi Stormarked (01.07.04).

Per dags dato er det hele 46 dager siden dette ble kjøpt. I tilegg kan du jo legge til noen dager i frakt og spekulere i hvor lenge det har ligget i butikken. Det faktum at eplet ikke bærer det minste preg av å ligget så lenge. Viser jo bare hvor mye kjemikalier et eple blir sprøytet med. Her og nå treger jeg på at nyskjerrigheten tok overhånd, noe som førte til at jeg tok en bit av eplet for å se hvordan tilstanden var inni. Hadde vært morsomt å sett hvor lang tid det hadde tatt for naturens gang å presse seg gjennom gifthinnen.

Jeg sier bare en ting folkens, godt norsk, lenge leve! Etter en oppsluttning på hele 86% hvor de fem nordiske landene mente at det skulle være obligatorisk at opprinnelsesnavnet ble merket på alle matvarer. Gjorde at opplysningplikten trådte i kraft 15.04.03. Krev informasjon om hvor frukten stammer fra. Merkingen skal være lett tilgjengelig og lett å lese.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Henning Madsen

Kongen av alle luftslott. Mannen med baller i luften og dusinvis av planer. I dette hodet skjer det mangt. Plutselig blir han dansk, av og til skal han bli fallskjermjeger, men han ender for det meste opp i kontorstolen med "Fire in the hole!" skrikende ut av høyttalerne. Alt sett under ett, er Henning en overkommelig venn. Humørsvingningene sine takler han med en viss respekt. På topp er det ingen som kan måle seg denne gutten. Det ender da ofte i morsomme påfunn, god festånd, ekstrem hygge og faenskap. Sånn liker vi Dansken.

1 kommentar

Kommentarer er stengt.