Nydelig

Se på dette Anders.
Nå funker det å skrive igjen. Tipset jeg fikk var et bra tips.
Jeg har fått på vinter lissene på bilen. Vi er på rett veg igjen. Det er alltid en nydlig følelse å ligge å flyte på pigg dekkene. Kjøreopplevelsen blir noe helt annet, den fine knitringen i asfalten og den litt dårlige styre å bakke kontakten er tilbake. Merket meg en litt snodig sake her forleden. Det er noen på jobben som skal til Skottland på noe kurs og konferanse greier. De er 12- 14 stk. Det som er litt pussig er at de ikke får ta samme fly bort dit. De må altså spre seg på forskjellige flyruter. Den offisielle forklaringen er at det blir mindre konsekvenser for selskapet viss et fly går i bakken med et smell. Greit nok tenker nok de fleste, dette er jo en smart ting. Men har noen tenkt at det er større sjanse for at et av de skal havarere? Det blir jo flere flygninger. Ergo større sjanse for at noe går galt..

Måtte alle ha en driftssikker dag

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ole Kristian

Dag og natt. Soss og rølp om hverandre. I et sekund styrer han rundt med skinnhanskene sine og spiller golf med dyre solbriller. I neste sitter han med brennevinsflasken mens han dytter i seg hele chillier på høykant.

4 kommentarer

  1. Grunnen til at det er sånn er fordi (tror det var) Shell hadde seks-syv toppsjefer på samme fly en gang på åttitallet eller noe. Dette førte til enorme tap for selskapet i en stund etter – etter dette har de fleste store selskaper satt en maks grense på en eller to slike personer per flyvning.

  2. Wilhelmsen chartret et fly med ca 30 passasjerer som falt i sjøen i Skagerakk for noen år tilbake. Dette fik også konsekvenser for bedriften. Men tenk om et helikopeter på vei til platformen gikk i sjøen. Det ville jo medført store omrokkeringer i turnusene. Burde oljeselskapene heller satse på flygninger av en og en arbeider?

  3. Det handler om å spre risko. Alle med en viss innføring i investeringsanalyse og den slags kjenner til fenomenet:)

Kommentarer er stengt.