Sogndal

Må vel nok en gang få rapportere om nok en uforglemmelig helg. Fredags kveld satte «Rompå» og meg kursen mot sagnomsuste Sogndal. Hele den 25 mil lange kjøreturen ble utført i en sky av snø som dumpet ned på vakre Spiegel. Hun oppførte seg selvfølgelig upåklagelig på det glatte underlaget. Første stopp i Sogndal var Meieriet, en plass som kanskje ikke helt innfridde forventningene, selv om jeg stod på VIP-listen. Hukket opp med Nils Petter, og kjørte de 50-metrene bort til Bikkjehuset. Førsteinntrykket var vel så som så, men det tok ikke mange minuttene før jeg følte meg som hånd i hanske. Tidlig i seng. Jeg fikk æren av å sove på «gjesterommet», som var en seng bak pipa på loftet. Romantisk.

Anders danser på toppen av fjellet
Nils Petter på ski i pudder

Wow, lørdag. Plutselig står Skubi og Viggo på døra. De har funnet frem uten at vi hadde sagt hvor bikkjehuset var. Typisk Skubi. Alle klar for litt pudderpløying. Målet i dag var Heggmyrane. Hiken startet på solid pistbully-underlag. Turen til topps tok knappe to små timer. Da var det tid for en real snødans. Nedfarten var som en silkemyk babyrumpe. Nils Petter viser dette med sin unike stil der han pumper den fjærlette snøen. Kratt- og skogskjøring er noe som dessverre ikke oppleves for ofte. Mange smil å se. Vi kom oss omsider ned til varmestuen der vi ble møtt av en blid direktør som kjapt var fremme med en eske sjokolade med luft. Dette fortjente vi, mente han. Rompå huslet til seg så mange sjokolader som lommene klarte å bære.

To gutter røyker vannpipe
Gutt holder en rød lakksko

After-skien ble kraftig utsatt. Etter å ha kommet til oss selv og slappet av i Bikkjehuset, tok vi igjen turen ut i hvitevarene. Railsession. Det ble heldigvis en rolig sesongstart på denne djevelskapen kalt gelenderkjøring. Et 15 cm høyt PVC-rør er ikke så mye å frykte. Bs boardslide begynner så vidt å sitte, det er noe verre med frontsiden. Kavet oss tilbake til bikkjehuset der det for mitt vedkommende ble et par-tre brune, en liten karsk og noe avslappende vannpiperøking. Verdig avslutning på sesongens tredje skidag. Nils Petter hadde planlagt rømmegrøt, store mengder øl og akevitt, og knebeskytterfylla. Jeg ditchet NP hardt, tok en lynkjapp tur på Meieriet, og tuslet meg i seng på gjesterommet. Beklager stort for å være festbrems. Nede ble det etterhvert nachspiel, noe jeg valgte å snike meg unna.

Nydelig utsikt fra Blåfjell
Anders med frosset hår

Søndag. Klar som et egg til nye utfordringer. Denne gangen var utgangspunktet Hodlekve, og målet Blåfjell, populært kalt Blodfjell. Kaldt og vakkert. Etter mange timers trasking kom vi over det lave skydekket og ble møtt av et nydelig syn. Hurrungane ravet høyt og stolt der borte i horisonten. Viggo sa det var så pent at han skulle ønske han fikk benner’n, men kulden satte nok en stopper for det. Svette og kulde resulterer i svært så interessante hårfrisyrer. Etter nærmere 1000 høydemeter var det fint å komme frem. Mindre snø enn forventet, men det ble gode puddersvinger også i dag. Mørket kom snikende, og en lang transportetappe ventet. Dagen gjorde virkelig inntrykk på kropp og sjel. Mange timer slitnere var vi igjen nede ved Spiegel. Slurpet i meg en halv pakke smultringer og kom oss ned til Bikkjehuset. Middag ble konsumert. Lompå og Rompå satt seg slitne i bilen, klare til å returnere til byen mellom de 7 fjell. Sov perfekt i natt.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

5 kommentarer

Kommentarer er stengt.