Back home

Så sitter jeg her igjen da. Hjemme i gode gamle-landet. For de som ikke tenkte noe videre over mitt fravær fra kaskjer de to siste ukene så kan jeg berette at jeg har tilbrakt den siste tiden i Pudderens hjemland Canada. Kristian og jeg satte oss på flyet 15. januar fulle av forhåpninger. En flytur på 10 timer høres kanskje ikke så ille ut, men en 10 timers flyreise i bakrus høres kanskje værre ut. Men jeg overlevde da og klokken 17 lokal tid landet vi i Seattle USA. Stata er jo så redde for alt av utlendinger, så selv med nytt maskinlesbart pass, tok det oss 2 timer å komme ut av flyplassen. Deretter ventet en kjøretur som var berregnet til 4-5 timer før vi endelig var fremme i Whistler BC. Pga underkjølt regn og amerikanerenes fraværende kjøreferdigheter tok turen 8 timer.

Det er ikke så mye å si om selve oppholdet. Det kan sumeres veldig kort med tre ord. «Speed TV», regn og Kookanee.
All nedbøren vi hadde bestilt falt som regn nede i byen, og der det snødde, var det stengt pga dårlig sikt, vind og rasfare. Det regnet 8 av 11 dager. Noen dager renet det helt opp til toppene, så vi fikk ikke kjørt så mye pudder, men litt ble det da.

Speed TV er en kanal der de vise motorsport 24-7. Vi gadd ikke stå opp tidlig i det nitriste været så formidaggene ble tilbrakt foran TV’en i leiligheten. Likevel fikk vi kjørt mye bra og vi var på ski 8 av 11 dager, så det var ikke så værst. Jeg så med nødt til å gå til innkjøp av en ny skijakke som kunne ståimot alt regnet :-)
Kookanee er det lokale ølet. Nydelig på smak. Det ble konsumert i store mengder på afterski på Longhorn Saloon, en bar som kan minne litt om Hooters. Forskjellen er bare at de viser skifilmer på tv istedet for Football.

Hjemreisen gikk fint bortsett fra en 2 timers forsinkelse på flyet fra Seattle til Køben. Selv om vi var litt uheldige med været hadde vi en knall bra tur, og en ting er sikkert. Jeg må tilbake til Whistler. Anlegget er enormt og terrenget er helt rått. Både store åpne flater og fete linjer med klipper og «drops». Neste gang håper jeg bare at jeg er litt mer heldig med været.

Ha en dag full av solskinn.

Ping

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ping

Ping: av latin; Pingus magnificus. Menneskelignende skapning, nært beslektet med både delfin, fjell-ape og snørev. Trives best i alpine fjellstrøk, men kan også treffes i mer eller mindre urbane strøk, eller ved havet. Arten bedriver ofte mye av sin tid til matsanking, slik at den kan sette ut på kortere eller lengre reiser vekk fra sin bopel for å treffe beslektede arter. Arten observeres ofte sammen med beslektede og likesinnede arter i fri utfoldelse, oftest er det i lek, men også etter å ha fått i seg gjæret frukt.

3 kommentarer

  1. Velkommen hjem! Det var kjipt med været. Kom deg til Røldal, der regner det aldri…. eller det er hvertfall en stund siden:)

  2. Takk Skubi! Nå har det vært fint og kaldt her lenge, og så sender du en regnforbannelse over sørnorge… Vel, over 1000 m kom det som snø, og nå er det kaldt igjen!

Kommentarer er stengt.