Pudder

Skikjører i så dyp puddersnø at bare overkroppen er over snøen

Man rapporterer ofte om sol, pudder og skiglede. Dagen i dag har vært episk. Et bunnsolid underlag med 45+ cm fjærlett pulverschnee er det vi her i Røldal har opplevd i dag. Uansett hva jeg skriver og hvordan jeg prøver å formulere meg, så kan ikke slike dager beskrives. Klisjé? Ja, men sant. Bildet lyver ikke. Cato kjører pow i hakehøyde med sine «Made ‘N AK». Etter årets første åk i Djevelrenna omtalte han dagen som den beste i sitt liv. Om den er den beste i mitt liv vet jeg ikke, men det er hvertfall den beste i år. Antall skidager er nå passert 40. Det bør si litt.

Skikjører i stor sprut med puddersnø

Selv om Olav Juvet om dagen kjører på sine jibbeplanker henger han med i svingene. Noen ganger over evne, noen (ytterst få) under. Hvorfor jibbeplanker? Det har seg slik at Olav fremdeles tror han er 16 år og 60 kg, og stiller inn bindingene deretter. Gutten nærmer seg de store 30 og har praktisert ølmagetrening i flere år. Slikt blir det utløsning av, og pudderskiene ligger den dag i dag nedsnødde på godt over 1000 meter.

Akkurat nå har vi kollokvie på Posthuset. Merk dag og klokkeslett. Ruben regner teknisk fysikk med god hjelp av fasit, Best later som hun er effektiv med pedagogikken mens sjokoladespisingen står i hovedfokus, og Trashie surfer til en megabytepris på 15 kjappe. Billig.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

11 kommentarer

  1. At folk fyller 30 år i skisesongen, skulle ikke vært lov! Jeg leser dette med tårer i øynene

  2. Fantastiske bilder, Anders! Men, sikre kilder sier at 14/2-2003 var bedre. Den dagen kommer jeg ALDRI til å glemme. Det beste av alt var at det var kanskje 10 mennesker i hele dalen.

  3. Pelle: Cato var jo der 14/2 -03 og han sa jo at lørdag var den beste dagen…

  4. Pelle, dine sikre kilder har muligens rett. Utsagnet fra Preben ble trukket bittelitt tilbake senere på dagen.

  5. Anders og Ping: 14/2-03 er legendarisk og nesten Gudommelig, men at helgen var episk kan jeg forstå. Vi må heller ikke glemme 10/3-02!

  6. Pelle: Skrive du ned datoene eller har du bare vannvittig god memory ?? Eg huske og 14/2-03 som ein heilt syk syk bra dag! Det var dagen da alle bildene på Hordatun ble tatt !!

  7. Mer snø er på vei!! Kanskje så mye som en meter? Regner med at det klarner opp på neste mandag eller tirsdag og da blir det neppe oppkjørt på 5 min:D

  8. eg har aldri sagt at lørdagen var bedre enn 14/2!!!!! ;) det var en dag som var alvorlig bra, men den måles ikke i samme skala som 14-15 og 16 februar det herrens år 2003…..peace out my friends… ski ya all later

  9. Sesongen 2003 var jo ganske dårlig…. ekstra kjipt å gå glipp av de dagene da!!=)

Kommentarer er stengt.