Dagens spørsmål: solfaktor

SolfaktorJeg ønsker å skape en ny kaskjer-spalte som så frekt går under navnet «Dagens spørsmål». I god Kyrre-ånd (radiohelt på Petre) ønsker jeg at dere herlige skribenter stiller et daglig spørsmål til våre lesere. Nå har dere ikke grunn til ikke å skrive lenger. Unnskyldningen om at dere ikke har opplevd noe spesielt duger ikke lenger. Ingen vet alt, og alle lurer på noe.

Så over til saken. Det jeg lurer på er hva solfaktor er et mål på, og hvor høy skalaen går? Fint om dere svarer ut i fra hva dere tror og vet ikke hva dere klarer å google dere til. Forslagene skrives selvfølgelig i kommentarfeltet.

I morgen er det nestemann sin tur!

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

8 kommentarer

  1. jeg tror… at det var et utrolig bra spørsmål… hva betyr egentlig solfaktor 24? varer 24timer? neppe det… 24mm tykt lag med solfaktor? ikke det heller… tipper skalaen går til 100 og at det har noe med hvor mye solstråler den beskytter huden din for…

  2. Jeg tror at f.eks. solfaktor 8 betyr at du kan være 8x så lenge i sola og få samme effekt som hvis du er 8x mindre. Med på tanken?

  3. Stemmer det Erling. Faktor 4 betyr at du kan være i sola dobbelt så lenge uten å bli brent som med faktor 2. Faktor 8 –> 4 ganger så mye eksponering faktor 2. Skalaen går til 48 eller noe tull. Alt over 18 er tullball. Selv mener jeg at alt over 8 er for kvinnfolk og homser.

  4. Kanskje er alt over 18 tullball, men jeg holder megn å for det meste til faktor 30 – og solbrent blir jeg! Ikke er jeg albino heller. Syns å huske å ha sett kanskje solfaktor 50, men aldri sett noe høyere. Men så har vi jo disse albinoene som ikke kan bevege seg ute i naturen uten å ha på seg et tjukt lag med noe krem – det må da finnes noen spesial-kremer for disse menneskene også slik at de kan bevege seg utenfor dørene på en overskyet dag, og ikke bare nøye seg med nattlige turer.

    Jeg tipper skalaen går til 84,5.

  5. Vetle har solfaktor 50 i skapet. Jeg er sikker på at skalaen er feil, fordi den ikke har minus. Kjente solremedier som alpefett, Hawaiian Tropic dark tanning lotion og Natusan Baby oil kan ikke ha faktor, men burde få et nummer på denne skalaen. Jeg foreslår hanholdsvis -2, -10 og -5 for disse tre. Synspunkt?

  6. Jeg har gått til anskaffelse av «Ambre Solaire – Low 2 – Original Bronze Oil» til påsken. Den har både UVA og UVB filter og den gir en mykere og glattere hud. Vanntett er den også. Denne har jeg klokketro på. Pelle: Skalaen din er kanskje riktig, men er det så stor forskjell på alpefett og HT?

  7. Det var heller aldri spørsmålet, Berge. Selv er jeg stor fan av det såkalte alpefettet. «Zur pflege der Haut».

Kommentarer er stengt.