Klar for epler

Valget er nå tatt. Jeg skal konvertere fra PC til Mac, og en ny Powerbook er bestilt. Som rutinert PC-bruker vil nok denne overgangen bety mange irritasjonsmomenter og overraskelser. Det er utallige grunner for og i mot et slikt bytte, og skal jeg være ærlig er jeg ikke sikker på hvorfor jeg gjør dette. Forandring fryder heter det. I løpet av årenes løp har jeg sakte men sikkert beveget meg bort i fra Microsofts produkter, ubevisst. Internet Explorer og Outlook Express er verstingene, men den dag i dag kjører jeg ikke noe programvare fra Microsoft. Dette har ingenting med prinsipper å gjøre, men erfaringene har vist meg at det finnes så utrolig mange gode alternativer.

Når jeg skal surfe og lese/skrive e-post bruker jeg Opera. Når jeg skal snakke med venner og bekjente bruker jeg Gaim i stedet for MSN Messenger. Notepad byttet jeg ut for flere år siden, og den ble erstattet med EditPlus. Windows har aldri blitt levert med en bra FTP-klient og her har valget falt på FlashFXP. Til å høre på musikk bruker jeg fenomenale iTunes, og for å se på film fungerer VLC utmerket. Windows Media Player har lite å stille opp med mot disse. Til dokumentskriving, regneark o.l. bruker jeg gratispakken OpenOffice. Bildevisningsprogrammet mitt heter ACDSee, og bilderedigeringsprogrammet mitt har tittelen Photoshop. Trenger jeg å tegne bruker jeg Illustrator fra Adobe. Skal jeg skrive noe på en CD henter jeg frem Nero. I løpet av min arbeidsdag er det disse programmene jeg møter på, og er fornøyd med alle og enhver. Ikke et eneste produkt fra Microsoft tilfredstiller mine krav og nå er altså også Windows på vei ut.

Jeg håper å få noen tips fra Mac-brukere der ute om hva jeg bør huske på, og hva jeg kan forvente meg i tiden som kommer. Hvilken FTP-klient bør jeg bruke? Hva skal jeg programmere i? Hvor skal jeg lage fakturaer? Kan jeg lett kopiere e-postarkivet mitt fra Opera på Windows til Opera på OS X? Finnes det alternativer til Suunto Activity Manager? Spørsmålene er mange, men spennende.

Jeg har notert meg at jeg ikke er den eneste som for tiden gjør dette byttet. Grunnen må være Apples utrolige suksess med iPod og iTunes som har gjort at folk har fått øynene opp for disse herlighetene.

Ønsk meg lykke til!

PS! Jeg har en superfresh Tundra laptop til salgs ;)

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

10 kommentarer

  1. Fra DOS er du kommet. I dass skal det gå. I mac skal du gjennoppstå! Welcome to the dark side!

  2. Kjøper lappen din svært billig hvis du garanterer brukervennlighet ala en playstation!

  3. Hadde det ikke vært et mer økonomisk alternativ å gå over til Linux hvis det er Microsoft som er årsaken til byttet?

  4. Sorry, Scoobs. Det ville nok vært mer økonomisk, Kenneth, men jeg skulle uansett ha meg ny maskin.

  5. Anders: Jeg vil på det sterkeste fraråde deg å skaffe en Mac. Problemet med Mac er at brukerene utvikler en slags syk relgion og oppfører seg skikkelig merkelig i samtaler. De har en håpløs og irransjonell trang til å starte nærmest bibelske prekner om Apples fortreffelighet. For sekulære databrukere fortoner dette seg som både latterlig og uforståelig. Be careful!

  6. Velkommen til en ny og bedre verden… Jeg har ennå ikke angret på at jeg ble Mac-bruker.

  7. det verste må jo være å bli vant med EN knapp!Langfinger, eller «fuck u» fingeren, får plutselig lite å gjøre!foreslår å teipe sammen lang og pekefinger i overgangs perioden;)

  8. Hei Knude Bude, når du kommer ut fra «krankenhaus» er du hjertelig velkommen til kontoret mitt, sitter her som jeg har gjort de sidte 12 år med de sise greiene av alt du kan tenke deg på MAC-en.
    Men det vett du jo…

Kommentarer er stengt.