Top off the world

Eivind Tengs med skibriller på fjellet

Helgen ble tilbrakt på Hovden. Endelig fikk jeg hilst på Vilde, det nyeste tilskuddet til familien Gangeskar. Fredag kveld gikk rolig for seg med god middag og Idol-titting.
Lørdag var det tidlig opp, for Pelle og jeg hadde gratisbiletter til heisen inni Gaustatoppen. Etter 12 minutter og ca 800 høydemeter sto vi på toppen. Jeg vil herved rette en stor takk til tyskerene for de tenkte på oss latinger som synes det er tungt å gå helt til toppen. Været var upåklagelig. – 4 grader, skyfrihimmel og vindstille. På toppen føler man virkelig at man er «On top of the world». Utsikten er spektakulær. Hadde det ikke vært for skyene i sør, kunne vi sett helt til Danmark. Det finnes ikke et fjell på Gaustatoppens høyde i mangfoldige mils omkrets. Etter å ha inntatt en vaffel og en kopp kaffi hver var det duket for nedkjøringen :-) Skikkelig uflaks at det hadde kommet mellom 20 og 30 cm nysnø.. Turen ned er hva man kan karakterisere som en drøm. Det var rett og slett heilt sjukt. Til tross for all nysnøen kalrte en stor hai å ta en kraftig bit i stålkanten til Pelle, noe som resulterte i et saftig tryn, en avrevet stålkant og sår helt inn til kjenen. Det ble med den ene turen, men det er ikke en tur jeg glemmer med det første..
Så bar turen tilbake til Hovden og familielivet. Det er utolig hvor mye bråk en liten gutt på nesten 2 år med en lekestøvsuger klarer å lage. Det er sikkert kjepestas for noen, men jeg tror det tar litt tid før jeg er tobarnsfar. Det er utolig hva Tonje klarer å utrede med en baby på armen og en 2 åring hengende i skjørtet. Lørdag kveld bar heller ikke preg av de store utskeielsene. Søndag gikk Tonjun og jeg en tur og satt litt på den lokale kafeén mens Pelle var hjemme og pleiet forkjølelsen sin før jeg vendte nesa hjem til mindre arktiske strøk.
På vei hjem lå jeg bak en ombygd Taunus med det deilige klistremerket «No fuck – No ride» Inni satt en kar med svart trailercaps og en dame med langt platinablondt hår som tudelighvis hadde fått smake stake… Det hørere kanskje med til historien at episoden med Taunusen forløp seg like ved Mjøndalen.

Ha en familiær dag

Ping

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ping

Ping: av latin; Pingus magnificus. Menneskelignende skapning, nært beslektet med både delfin, fjell-ape og snørev. Trives best i alpine fjellstrøk, men kan også treffes i mer eller mindre urbane strøk, eller ved havet. Arten bedriver ofte mye av sin tid til matsanking, slik at den kan sette ut på kortere eller lengre reiser vekk fra sin bopel for å treffe beslektede arter. Arten observeres ofte sammen med beslektede og likesinnede arter i fri utfoldelse, oftest er det i lek, men også etter å ha fått i seg gjæret frukt.

1 kommentar

Kommentarer er stengt.