… og sure er de

Ja, det er selvfølgelig penger jeg snakker om. La oss ta det helt fra begynnelsen. Ikke den absolutte begynnelse, hvis noe slik finns, men fra omtrent der det er relevant å begynne.
Søndag ettermiddag: Etter å ha spist søndagsmiddag hos de gamle parkerer jeg Kermit i en sidegate for Johannes Bruns gate, som er den gaten jeg bor i. Siden det er sykkelsessong, bruker jeg ikke bilen noe særlig på hverdager, så jeg hadde ikke sett til Kermit siden jeg satt ham fra meg på søndag. Onsdag klokken 0658. Jeg drar hjemmefra, på sykkel, og ser at det er gatefeiing torsdag 07 til 17, så jeg tenker at jeg får kjøre bil til jobben i morgen så slipper jeg å tenke mere på det. Klokken 0858 snakker jeg med prosjektlederen min som sier at møtet klokken 0900 må utsettes 15 minutter. Jeg går tilbake til plassen min og klokken 09:01 ringer mobban. Ukjent nummer. Her følger hele samtalen:
Eivind: Hallo det er Eivind
Hitil ukjent: Dette er fra Trafikksjefensetat. Er det du som eier en grønn VW Polo?
Eivind: Ja det er meg
Trafikk dame: Det er gatefeiing i Sofies gate. Du må fjerne bilen din innen 5 min.
Eivind: 5 min, det rekker jeg ikke. Gi meg 20
Trafikk kjerring: 20 er grei. Hvis du ikke rekker det tauer vi bilen din.
Eivind: Fint. Hade

Så i løpet av 17 minutter rakk jeg å si fra til prosjektlederen at jeg måtte drite i møtet, løpe 500 meter bort til Taxiholdeplassen, kjøre taxi 4,1 km i morgenrushet, løpe inn i leiligheten min som ligger i 3. etg, hente bil nøkkelene, løpe ut på gaten og løpe de 350 meterene opp til bilen.
Foreløpig har jeg bare brukt 89 kroner på drosje, men på frontruta lå en lapp som fortalte meg hvor og hvorfor jeg måtte betale 500 kroner.
Jeg flyttet bilen og tok bussen tilbake til jobben. Jeg turte ikke snike, så den kostet meg 30 kroner til.

Så altså. I løpet av en knapp time rakk jeg å kaste 629 kroner rett ut av vinduet. Tenk hvor mange Bugg jeg kunne hjøpt for de pengene..

Ha en hektisk dag

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ping

Ping: av latin; Pingus magnificus. Menneskelignende skapning, nært beslektet med både delfin, fjell-ape og snørev. Trives best i alpine fjellstrøk, men kan også treffes i mer eller mindre urbane strøk, eller ved havet. Arten bedriver ofte mye av sin tid til matsanking, slik at den kan sette ut på kortere eller lengre reiser vekk fra sin bopel for å treffe beslektede arter. Arten observeres ofte sammen med beslektede og likesinnede arter i fri utfoldelse, oftest er det i lek, men også etter å ha fått i seg gjæret frukt.