Out of proportions

Etter en forholdsvis hard tur på byen lørdag var det søndag klart for dekkskift på Kermit. Jeg har utsatt dette en god stund, for jeg skulle jo kjøre til Røldal under RFC. Det er jo ikke helt uvanlig med snøvær på de breddegrader i slutten av april. Som den snobben jeg er har jeg jo lettiser på kjerra, og som en liten sikkerhet mot å finne bilen en morgen stående på Lecablokker har jeg (intill nå) brukt såkalte låsebolter på dekkene. Dette er en bolt med et unikt hode som ikke går an å skru ut uten en spesiell «nøkkel» Da jeg skulle skru ut den første låsebolten på søndag oppdaget jeg til min store fortvilelse at «nøkkelen» var så slitt at jeg ikke fikk ut boltene.. Jeg måtte resignere.
Rett etter jobb i dag dro jeg derfor opp på Dekkvarehuset på StorO for å høre om de kunne hjelpe meg. Etter at stakkaren der hadde jobbet i 35 minutter hadde han klart å få av boltene på framjulene. Boltene på bakhjulene satt dønn fast. Jeg fikk beskjed om å dra til et karosseriverksted der de kunne sveise på nytt hode på boltene, slik at de kunne skrus opp. Jeg valgte en enklere løsning, og dro til «familieverkstedet» mitt, Holmen Auto. Den lokale Reodor felgen, Øyvind hadde ikke tid til å se på det mens jeg var der, men skulle se hva han rakk i løpet av de nærmeste dagene. Å bruke en såkalt grisepikk var utelukket, den ville bare brekke, så her måtte han nokk frem med borret. Enten så kan han borre inn i låsebolten for så å skru den ut, eller så må han borre ut hele bolten. Hvis det siste er tilfelle, må hele driten som dekket er skrudd fast i byttes, og da blir det en kostbar afære. Det er ikke bare hos tannlegen det er dyrt å borre.
Den som sa at å legge om til sommerlisser er en smal sak..
Om tre uker må bilen igjen på verksted for å bytte skivene bak som av en eller annen grunn har klart å ruste. Og ikke nok med det. Om 12 dager forfaller bilforsikringen også. Det koster å være kar

Ha en triviell aften.

Ping

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ping

Ping: av latin; Pingus magnificus. Menneskelignende skapning, nært beslektet med både delfin, fjell-ape og snørev. Trives best i alpine fjellstrøk, men kan også treffes i mer eller mindre urbane strøk, eller ved havet. Arten bedriver ofte mye av sin tid til matsanking, slik at den kan sette ut på kortere eller lengre reiser vekk fra sin bopel for å treffe beslektede arter. Arten observeres ofte sammen med beslektede og likesinnede arter i fri utfoldelse, oftest er det i lek, men også etter å ha fått i seg gjæret frukt.

6 kommentarer

  1. Jeg opplevde nesten det samme da barnehjemmets snow jogs skulle av. Jeg fant ikke nøkkelen, som det viste seg hadde stått i bolten på fremhjulet hele tiden. Farlig med sånne greier.

  2. Bruk vannbestandig fett på boltene neste gang de skrus i. Da går det som smurt å ta av dekkene etter sesongen!

  3. Bremseskiver rustet?? Er ikke det helt normalt da? Jeg tror det bare er et tegn på at du kjører for lite bil.

  4. Han derre lokale Reoder Felgen er ikke mye tess. For det første, som Pelle sier, bremseskiver ruster, det tar mindre enn 10 minutter hvis det regner. For det andre, når han borrer av bolten, så borrer han bare av hodet. Da kan du skru av de andre boltene og ta av hjulet. Resten av låsebolten (gjengedelen) har da ikke noe press på seg, og kan skrues av fingrene omtrent…
    Mulig han bare er litt keen på pengene dine Ping, hva vet jeg?

  5. Pelle: Bremseskivene er rustet noe jævlig på innsiden fordi klossene har hengt seg opp av en eller annen grunn.
    Stian: Reodor er flink kar. Regner med han prøver trikset ditt først, men en bolt som har korrodert/rustet fast inne i den driten den er skrudd inn i må kanskje borres ut..

Kommentarer er stengt.