Q

Det er jo allmenn kjent at 9*9 burde blitt mer enn 81. Det er jo så nært opp til 10*10 at produktet burde vært mye nærmere 100 enn det som er tilfelle. Nesten den samme følelsen får jeg med bokstaven Q. Hvorfor er den så langt fremme? Den hører jo til helt der bak, sammen med f.eks. X og Z. Det er merkelig at Q har blitt plassert foran R, S, T, U og V. Og ja, det er søndag.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

8 kommentarer

  1. Anders, ikke nok med at q får komme så tidlig i alfabetet, jaggu har den lille rakkeren tatt hedersplassen på tastaturet mitt også!

  2. akkurat den problemstillingen med 9×9 blei tatt opp i Team Antonsen, men d e jo allmen kjent at det e et stykke som kan lure de uten gangesertifikatet. en bokstav som irritere meg e C, en av de minst brukte bokstavene i d norske språk, men d hette ABC, noe som gir et inntrykk av at denne bokstaven e ein av de viktigaste. Ifølge norsk språkbruk burde det hete ABKDEÆØÅFGHIJLMNOPRSTCUVWQXYZ, her e de lite bruke «fremmede» konsonantene flyttet til slutten av alfabetet.

  3. E
    Med ska ikkje begynna å messa opp alfabetet lerte det nyligt i dag ………Det einaste med burde lagt te i alfabetet e ……punktum…..

Kommentarer er stengt.