King of the Road ….

Hei hey readers of kaskjer ….. Som sagt så er jeg innehaver av ett Ce sertfikat ,noe som andre ville kaldt Landeveiens skrekk…….Jeg tror folk hadde svettet godt, foran meg evnt bak meg dersom de hadde visst at jeg for første gang var bak rattet på et 44 tonn tung trekkbil med semitrailer med last ,noe jeg var søndag den 21 å mandag den 22 August …..Jeg er et rullende monster fra Rullestad Transport på 16.5 meter … Litt fakta om Trekkbilen med semitraileren …. Merke :Mersedes Farge: Svart…. Kapasitet i totalvekt 52 Tonn i Norge …Sverige 60 Tonn ….. : 540 hk … : 16 liters motor ….. : v8er…. : 200 liters dieseltanker på hver side …… fartsperre på :90 km ,,men kan settes i fri ned bakker evnt renne fortere i gir . Automatisk ,manuell gir allt ettersom det du foretrekker …. Eps = Elektronisk bremsesystem ….. Kjøleskap … gps …Er det som forklarer veien ….. dvd spiller Lcd skjermer … Vis noe er defekt ,,lyses det opp i dashbordet …om at det må fikses …. Eks Mangel på luftrykk i dekk ….. Lyspærer …. Min første tur med Trailer som annen sjåfør viser jeg stolt frem mitt nye sertfikat med et stort stort smil om munnen til sjåfør 1 av bilen ……. Jeg fyller ut en fartsskriverskive, slik alle trailersjåfører gjør. Etter noen timers kjøring ente vi opp på trailerbordet på en cafe med å diskutere ekstremt seriøst trailer prat med ande sjåfører ….. hvor vi ble servert av ekstremt heftige damer som var servitører på åtedet … Etter maten kom sjåfør 1med nøkkelen peke opp mot himmelen ,,du kjører … Yesyes sier jeg overivrig ….. Springer inn i traileren starter opp …. E: klar til å kjøre, uten å vite hvordan no fungerer ….. Sjåfør 1 : Vett du koss allt fungere ….. E: nei Sjåfør1: e det ikkje lurt å finna ut av det før du kjøre …. E:yes det e vell det hehe …. Sjåfør1 : kefår spørr du ikkje då med en skarpe trailerstemme …. E: heh e du sinte …..med hallnervøse stemme …. Sjøfår1: neidå menne viss du ikkje vett koss ting fungere så må du spørr …. Sjåfør1 : Pga dette e en nye trailer med mange finnesser så du ikkje har vært borti tidligare …. E : Det e sant det heh ,,,kan du visa meg …. Sjåfør 1 : Går kjapt gjennom allt ….. E: Kjører ut på veien med ekstremme spenninger igjennom hele kroppen å bittelitt nervøs heh…. Med mine 3 timer å 45 minn bak rattet gir jeg meg selv karakteren Bestått .. Noe som gikk bedre en forventet med tanke på at det var første gang jeg satt bak rattet på en trekkbil med semitrailer ….. I Oslo.ting vi ble utsatt for med synet ….. Lars Sponheim på åpen gate …. Bygging av operahuset …. Oslo S…. å masse annet ………….. Vi var også innom Gardemoen for å hente noen flyhjul som skulle avleveres på sola flyplass …. Der jeg fikk et adgangskortutsedt hvor det sto tungtransport sjåfør på ….. Heftig hefig ……. Noe jeg var svært tilfreds med …..For å få adgang til lukkede områder på Flyplassen …… med de mest ekstremt utrolige finesser som i mine villeste fantasier alldri har drømt om var mulig … De mest dyktige Trailer sjåførene ville ikke ha trengt å touchet fotbremsen fra Stavanger til Oslo ,,med tanke på at hjelpebremsen fungerer akkurat som et blinklys delt opp i gir for å regulere styrken på bremsingen ,, traileren skal bremse i …. Helt utrolig ,hvor bra den fungerer ….. Etter lasting lossing i Oslo ,å Kristiansand var det på tide å vende hjemmover på Tirsdagen ….Noe som jeg trodde ville bli en 2 dagerstur ble omgjort til en 3 dagerstur helt plutslig ….. Noe jeg ikke var fult tilfreds med med tanke på vi sov i Traileren men med hver våre sepparerte senger andy ,evnt Eivind ke dokk tror ….. Når vi Endelig var tilbake på Rullestad`s hovedbase i Sandnes var det latter å smil ,jeg var sentrum som vanlig i diskusjonene som ble diskutert …Jeg var fylt med olje å kjemikalier på mine klær noe sjefen synes var ekstremt morsomt å fikk en god latter av …. etter å ha arbeidet ,samtidig som jeg fikk hilst på sjefen smisket jeg enda mer med kontordamen noe som gjør at jeg vill stige i gradene etter hvert med tiden tatt i betraktning …. Kontordamen ble helt vill å ga meg tskjorter med navn Rullestad transport ,,noe jeg satte stor pris på å følte meg veldig verdsatt……

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Eirik

Den mest kreative personen som du noen gang kommer til å bli kjent med, hvis du skulle være så heldig å komme i kontakt med meg. Har kjørt biler og båter fra Lada til Ferrari. Har hatt masse penger, fra 0 kr. til en formue. Har deltatt i seiltur til Frankrike og andre masse ekstreme aktiviteter. Kjenner masse folk som er alt fra skamrare til skamkule. Har nettopp kjøpt ny PC med flatskjerm og masse ekstreme redigeringsprogram. Følger med på alt som er sport, spesielt beachvolley der jeg også instruerer.

11 kommentarer

 1. Grattis Hylland. Jeg var selv i Kristiansand i går, og unngikk så vidt å bli meid ned av en svart kjempetrailer i min lille søte Hovden-Caddy. Så du meg ikke (fleiper)

 2. King of the road? Grattis. Det blir vel Bjøro Håland med «Gammle landevei» på høytalerne fremmover nå?

 3. Jeg var heldigvis ikke ute på veien de siste dagene, så du slapp å meie ned en grønn liten Polo. Grattis forresen :-)

 4. Takk takk sette pris på alle de vennlige kommentarane så e snudd fra negtivt te positivt ….whhhooohoo ,,,menne eg må te Oslo i dag og ….så watch out …..hehe …

 5. yes yes Elisabeth passet helt perfect,…
  Roy Stian e du og trailer sjåfør heftig man …

  takker for alle gratulasjoner kjører allt under en kam ….

 6. Var trailersjåfør tidligere. Kjørte Stavanger-Haugesund-Stord-Bergen for HSD Transport før jeg studerte. En Scania 144, bil og henger, kke semi. King of the road!

 7. Okei prøvte rygga med semien i dag ,med tanke på eg alldri har rygga før med Semi gjekk det heilt feil ,,tenkte lastebil med hengar eg heh …………….

Kommentarer er stengt.