Mintgrön

Folk stusser kanskje litt på overskriften, og tenker som hovedpersonene i den svenske filmen «Jägerene»: Mintgrön, är inte det lite halvbögit? Jepp. Lite halvbögit.
Det få av dere har vært klar over, er at jeg i løpet av de 4 siste månedene har utsatt meg for et projekt/eksperiment. Jeg ville forske på hva det er som gjør at de fleste kvinner er flinke til å lage mat, rydde, vaske, stelle i hagen osv. Ikke nok med at de er flinke til det, de liker det. Hva er grunnen til at jenter og homser er så glad i Mintgrön?
Jeg har funnet grunnen. Jeg har gått og kjedet meg (hvertfall til en viss grad) som en hjemmeværene kvinne fanget i en mannskropp. Nå, etter lang tid, har jeg faktisk begynt med det som kan kalles «Kvinnelige sysler» Leiligheten har aldri vært renere, jeg bruker over 20 min på å lage middag (gjennomsnittelig), jeg har farget flere plagg i vaskemaskinen, jeg baker boller og andre bakevarer og som et punktum på eksperimentet mitt har jeg i dag plantet om i begge blomsterkassene mine. 446 kroner har jeg brukt på jord, løk og stauder. Til våren vil jeg kunne se krokkusen spire. Jeg har kost meg med å gjøre dette. Disse såkalte «kvinnesyslene».
Det jeg føler at jeg har bevist gjennom eksperimentet mitt, er at dersom man gjennom generasjon etter generasjon vasker, lager middag, rydder osv. vil etterhvert genene forandre seg. Vi kan med andre ord takke våre forfedre for at de har sørget for at mor og mornor og tippolemor …. har gått hjemme mens mannfolkene har vært ute og skaffet mat/penger til familien ,slik at jenetene nå faktisk liker å gjøre disse syslene helt fra de er barn. Akkurat det med mintgrön skjønner jeg fremdeles ikke.

Til helgen skal jeg bevise at de kvinnelige hormonene ikke har slått særlig dyp rot hos meg. Jeg reiser til München og til Oktober Fest…

Ha en halvbögig dag.

Ping

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ping

Ping: av latin; Pingus magnificus. Menneskelignende skapning, nært beslektet med både delfin, fjell-ape og snørev. Trives best i alpine fjellstrøk, men kan også treffes i mer eller mindre urbane strøk, eller ved havet. Arten bedriver ofte mye av sin tid til matsanking, slik at den kan sette ut på kortere eller lengre reiser vekk fra sin bopel for å treffe beslektede arter. Arten observeres ofte sammen med beslektede og likesinnede arter i fri utfoldelse, oftest er det i lek, men også etter å ha fått i seg gjæret frukt.

8 kommentarer

  1. Hvor har du det fra at de fleste kvinner er flinke til å lage mat? Forskjellen er vel at det skal litt mindre til før de gjør det:) Er ellers enig i teorien din men at du selv har begynt med potter plænter kan umulig være et sunnhetstegn.

  2. Skubi: Tja, jeg kjenner jo en hel del kvinner som kjenner kokekunstens hemmeligheter. Hvis du tar en gjennomsnittsfamilie, hvem tror du sår for matlagingen?

  3. Kvenden selvfølgelig men når karen for en gangs skyld trår til blir resultatet ofte meget bra. F.eks så er kokkeyrket mannsdominert. Ikke det at kvinnelige kokker er dårligere men gastronomi er tradisjonelt sett en mannsgreie. Men så har vi jo ikke snev av gastronomisk tradisjon i gnoregg så tesen din stemmer vel bra her hjemme.

  4. Nettop. Jeg vil ikke si at 20 min i gjennomsnitt er gourmet tilbredning, men det er mer enn spagetti og frdigpizza.

  5. Jeg vil bare si at jeg har stor glede av å lese disse morsomme inleggene deres her inne. Koste meg stort med «Mintgrön»

Kommentarer er stengt.