Riders on the storm

Til en forandring tok jeg trikken til jobb i dag. Dette har en sammenheng med at jeg var på julebord med styret i borettslaget i går. Det er pussig hvor mye mer man får med seg når mann tar trikken til jobb v.s når man kjører bil. Det første som fanget min oppmerksomhet, var en plakat på trikken. Det var en reklame for «Rødekorsmastercard» «Nå kan du unne deg noe ekstra. Med god samvittighet» Av omsetningen på kortet går 1% til Rødekors. Fin tanke, men jeg vet ikke om det som redder verden er at vi i den vestlige verden bruker mer penger, og spessielt ikke mer penger vi må låne av kredittkortselskapene..
En annen liten ting jeg la merke til, da trikken suste forbi Politirt – Utlendingsseksjonen, som har kontor i Storgata, var at det allerede var en svær bøling med nye landsmenn utenfor. Det var tydelig at politiet åpner klokken 07.00 og at det er stor rift om statsborgerskapene.
Så, til dagens foreløpige høydepungt. Da jeg gikk fra trikken, bortover mot der jobben holder til, fikk jeg en utrolig god følelse. Jeg gikk og hørte på Ipoden, og mens jeg gikk bortover en lang rett strekning i lett tåke og duskregn, strømmet tonene fra «Riders on the storm» ut av øreproppene. Med ett var tankene mine på Haukeli. klokken var 09.00 og det var stjerneklart, men solen var påvei opp over horrisonten bak meg. Utenfor bilen var det 10 blå, og jeg var påvei hjem til Røldal. Veien var nybrøytet, for det hadde falt hvertfall 30 cm i løpet av natten. Alt lå an til en perfekt dag. Det var en deilig tanke..
Det er utrolig hvor mye en kort time på morgenkvisten kan gi bare menn har sansene med seg. Nå lokker duften av nytraktet kaffe meg bort fra tastaturet, så jeg får bare si:

Ha en dag, fin som fjell.

Ping

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ping

Ping: av latin; Pingus magnificus. Menneskelignende skapning, nært beslektet med både delfin, fjell-ape og snørev. Trives best i alpine fjellstrøk, men kan også treffes i mer eller mindre urbane strøk, eller ved havet. Arten bedriver ofte mye av sin tid til matsanking, slik at den kan sette ut på kortere eller lengre reiser vekk fra sin bopel for å treffe beslektede arter. Arten observeres ofte sammen med beslektede og likesinnede arter i fri utfoldelse, oftest er det i lek, men også etter å ha fått i seg gjæret frukt.

5 kommentarer

  1. Synes alltid kollektivtransporten mellom Bislett og Bærum var spennende. Var vanligvis så trøtt at jeg ikke fikk med meg spesielt mye. Eneste som har gjort litt inntrykk er den gangen en mann gikk amok med kniv på trikken, skadet et lass med folk og drepte en døv stakkar. Glad jeg ikke hadde vært på jobb den dagen. Lykke til Ping ;)

  2. Den sangen er rå! Den surrer ofte rundt i hodet når jeg gjør noe rått. Som den gangen jeg syklet gjennom en meget intens tordenbyge og lynet slo ned på alle kanter.

Kommentarer er stengt.