Jævli bra!

Nå som kruttrøyken har lagt seg, de fleste har sydd skjorteermene på plass igjen. Synet er skjekket å de størrste fremmedelegemene er dratt ut av synsnerven er det men ett smil om munnen jeg ser Dagsrevyen på NRK1. Her er det en reportasje om uvettug oppskyting av raketter. Vi ser en amatørfilm som skal dokumentere dette nydelige skue av et fyrverkeri. De lykklige skjelene har rigget seg til på en terasse. Litt investigering før take of hadde muligens avdekket et lite overbygg. Hvertfall så ser det ut til at et større rakettbatteri blir antennt og terassen blir opplyst. Kulene gikk rett i taket. Kameramannen er stødig på håden og dokumenterer dette. Kometaren i bakgrunnen er den beste synes jeg. «Jæveli bra!!» Dette ble filmet i Odda i Hardanger. Håper ikke det ble noen skadet i dette stuntet.
Det er vel tid for en kjapp oppsumering. Husker ikke halt hva målet dette året var, men jeg har hvertfall blitt far til Noah. Dette skjedde i sommer. Leiligheten ble malt ved hjelp av drevne malere som Eivind og Peder. De har det i håndleddet. Bytte av bil ble det også, nå er det stasjonsvogn som teller. Samt det er blitt langt færre parkeringsplasser i byn. Skolen går bra tror jeg. Karakterene kommer ikke før langt ute i denne måneden.
Julen ble feiret i Stavanger. Jeg har vært snill i året som gikk, nissen kom å pakke ble det.
Reiste til Røldal tredejuledag. Her fikk vi med oss både trede og fjerdedagsfesten. Fjerdedagsfesten var en fuktig opplevesle. Er nok ikke ute å nyter alkohol i den grad jeg var før. Nyttårsfeiringen gikk rolig for oss. Var hos foreldrene mine. Kjørte en tur kl 24. Det var mye krutt i sving i Røldal også. Grendahuset i Røldal ble samlingsstedet for tørste ungdommer denne kvelden. Som så mange en gang før. Det var en fest som varet til langt inn dette året. Tror det resulterte i at gutta måtte leige lokalet en dag ekstra slik at rengjøringen skulle bli tilstrekkelig. Oppvaskemaskinen var uten vaskemiddel slik at allt seviset måtte vaskes for hand.. Eller ble det nyttet Zalo i maskineriet? Det er vel enda uklart.
Etter som jeg husket Peller så kunne du kjøre gratis over Haukeli i rettning Røldal på vinterstid. I det du kom i bunnen av Austmannalia ble du avkrevd penger. Stemmer ikke dette?
Dette er altså en dynamisk bom?

Ha en strålende dag

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ole Kristian

Dag og natt. Soss og rølp om hverandre. I et sekund styrer han rundt med skinnhanskene sine og spiller golf med dyre solbriller. I neste sitter han med brennevinsflasken mens han dytter i seg hele chillier på høykant.

5 kommentarer

  1. e du gaaalen raketter rett i taket ,det øvegår jo når eg slo hål i taket med knyttneven på kaduvill ….

    Dokke må ver kooko haha …..

    over og ut sjakkmatt ……..

  2. eg kan , med ikke reint lite stolthet(eller flauhet) si at det var nok min kjære slekt(les søskenbarn) som sto for den deilige kommentaren, og festen der det gikk i taket:)

  3. På en nyttårsaften for lengelenge siden ble det avfyrt en Thunderking i peisen i kjellerstua mi. Anbefales!

Kommentarer er stengt.