Språk

ligahollen.comEr bittelitt interessert i språk, og har ofte irritert meg over et litt smalt ordforåd. Dette resulterer ofte i uvanen med banning som sjelden er bra. Ofte på grensen til patetisk. Derfor har jeg i årenes løp hørt meg litt rundt med f.eks. eldre slekninger om de har noen gode tips og komme med. Ole Kristian har en god egenskap til å trekke frem finurlige ord og uttrykk fra sin og andres dialekter i ulike sammenhenger. Dette inspirerer, men jeg har ikke klart å følge med i svingene. Gang på gang velger jeg den litt for lettvinte løsningen med strofer som ikke alltid passer seg.

Når jeg hører min egen dialekt i riksdekkende medier rynker jeg i pannen og kjenner en klump i magen. Stavangårsk kan høres biringt ut, men det er faktisk også være jysla og grævla bra. Detfor oppfordrer jeg alle Stavangertryner til å lese Ligahollen.coms ordliste med jevne mellomrom, for å friske opp litt i alt som blir glemt.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

4 kommentarer

  1. Vet ikke hva jeg syns om «aba» men å «skape» seg er et kult uttrykk sterkt frontet av min gode venn DJ Lars. Ellers er hillevågskjeva helt genialt og jeg likte at det var flere uttrykk for å henge bakpå bil eler buss!

Kommentarer er stengt.