Gamle helter blir som nye!

i går var jeg igjen innom mitt favorittsted av kommunens tiltak for innbyggerne, biblioteket. Der fant jeg en bok som jeg tidligere har vært gjennom, om «Shetlands-Larsen»  Tenkte jeg måtte oppdaterere meg på norsk motstandskamp, etter å ha lest x antall mer eller mindre interessante bøker om Al-Quaida, Osama, Hellig krig og «New world order». Det trollbinder meg hvilken innsats- og offervilje disse fiskerne og sjømennene mobiliserte mot først russiske, senere tyske styrker. Her snakker vi om gutter som blant annet fra en fiskeskøyte skyter ned to tyske bombefly, for senere å ro 250 km(!) over åpent hav, med en død, fire sårede, og tre friske i en 16 fots båt. Dagens bokanbefalning: Shetlandsgjengen av Fritjof Sælen.

Publisert
Kategorisert som Blogg

7 kommentarer

  1. Jeg trenger virkelig en bokanbefaling nå. Driver på med Sun Tzus «The Art of War» som ikke akkurat har trollbundet meg så langt. Men, kjenner jeg meg rett blir det litt for lenge til jeg trør inn på biblioteket til at jeg klarer å memorere tipset ditt.

  2. Hvis du synes New world order er moro, anbefaler jeg en dokumentar som heter Moneymakers eller noe slikt (finnes paa diverse torrentsider). Handler om historien til pengene vi bruker og hvordan den amerikanske dollaren og the Federal Reserve ble privateid. Ganske finurlige saker.

  3. Du bør lesa Albert Speers selvbiografi, «Erindringer». En av de absolutt viktigste bøkene om 2.verdenskrig.

Kommentarer er stengt.