Ny dag, nytt spørsmål?

Hvor kommer uttrykket «…over stokk og stein» fra?
Reglene er som alltid vet dere.
Ikke innrømme googling etc..

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ole Kristian

Dag og natt. Soss og rølp om hverandre. I et sekund styrer han rundt med skinnhanskene sine og spiller golf med dyre solbriller. I neste sitter han med brennevinsflasken mens han dytter i seg hele chillier på høykant.

5 kommentarer

  1. Det har med kjøring av kjerre på en gammel kjerrevei å gjøre. Det humper forferdelig når man kjører «over stokk og stein». Altså, en urolig reise der ikke alt går som smurt. Hva kommer det uttrykket av?

  2. Uttrykket kommer fra Danmark. Der finner vi den særegne bygggestilen med kraftig eiketømmer, mellom tømeret er det byggesteiner. Det var viss en ikke hadde tid til å male bare steinene og det kom maling over på eiken at dette oppstod. Huset bar dermed preg av at det var malt hurtigt. Altså malt både over stokk og stein. Noe som ikke ble sett på som særlig bra håntverk.

Kommentarer er stengt.