Fire Fighter

For et par uker siden var jeg i Esbjerg, der skulle vi spyle litt med vann, tømme noen flasker med pulver og i hele tatt bekjempe flammene. Dette er jo stor stas. Vi møtte opp på Sola flyplass med godt mot å nynnet på «Det er deilig å være norsk i Danmark…» Tax Free handel før avreise kom godt med. Vi tredde oss inn i et propellfly med seteplass til 22 stykker. Jeg satt bakert med håndbagasjen plassert i midtgangen. Dette fordi det ikke var noen form for hylle her. Det ble blandet Black Russian i baksetet. Noen ganger med bare Vodka. Stemningen var høy i de bakerste setene. Vi fikk mat ombord og jeg foreslo å bruke dette fløtepulveret som hører til kaffen som en ingridiens til White Russian. Dette pulveret så ut til å løse seg best ved hjelp av varme. Det ble dermed en slags Koagulert Russer. Heldigvis var det ikke min kopp som dette ble testet i. Vi mellomlandet i Billund, en av deltakerene i baksete husket ikke dette dagen etter. Noe som tyder på at både Gammel Dansk og Elefant øl hadde sin virkning.
Dagene som fulgte ble brukt under brannhjelm og øvrig beskyttelse. Det ble slutt på nynningen av «Det er deilig å være …» Vi fikk også med oss byvandring i Ribe. Dette er Danmarks eldste by. Mye fint å høre og se på. Samt gratis drikke på Wine Stue etterpå. Fulgt av en nydelilg middage.
Siste dagen satte vi fyr under en tom oljetønne, denne hoppet 25 meter opp i luften med ett markant smell. Artig greie.
Kursbevis ble utlevert til alle sammen.
Så nå er vi klar til å spyle på flammene i nok et år.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ole Kristian

Dag og natt. Soss og rølp om hverandre. I et sekund styrer han rundt med skinnhanskene sine og spiller golf med dyre solbriller. I neste sitter han med brennevinsflasken mens han dytter i seg hele chillier på høykant.