FYSJon!

DnBNORKommer med et lite frustrasjonsutspill. Nå har jeg brukt 50 minutter av mitt liv på å finne ut hvorfor jeg kun får opp noen meldinger i bedriftsnettbanken min som PDF-dokumenter. Det er nesten Nextgentel-tilstander hos kundeservice for tiden, og jeg møter på mennesker som ikke er i nærheten av å forstå spørsmålet mitt. Har blitt satt over litt for mange ganger, og fått beskjed om å ringe 4 ulike telefonnummer; 07700, 04800, 22813319 og 03000. Svaret var at det er BBS som bestemmer formatet, og DnBNOR kunne ikke gjøre noe fra eller til. Dette medfører mer arbeid for meg, og større utfordringer for regnskapsfører som betyr høyere kostnad. Jeg er lei!

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

13 kommentarer

 1. Jeg er på saken, men jeg trenger en berde beskrivelse av problemet. Hvilke meldinger? Hvorfor er PDF feil? osv

 2. Spør du meg er PDF det riktige. Men kanskje Anders har problemer med å forklare problemet?

 3. Jeg ser forøvrig at du bare har Berdriftsnettbank «light». Dette er ikke mitt område, så det er ikke stort mer jeg kan gjøre :-)

 4. Mulig jeg var litt kortfattet. Jeg vil selvfølgelig ha alle dokumenter som PDF, problemet er at jeg ikke har mulighet til å få det. Noen meldinger om kreditering dukker opp i ett poppopp-vindu i nettleseren min. Det finnes her ingen lagrefunksjon, så jeg må bruke mine spesialkunnskaper for å få skrevet meldingen til et PDF-dokument. Meldingene det gjelder er ut- og innbetalingsmeldinger i arkivet mitt. DnBNOR sa i dag at dette skyldes BBS’ rutiner.

  Et annet stort problem er at jeg ikke får hentet ut meldinger fra transaksjoner som ikke er gått til/fra en ekstern bank. Dette skulle de prøve å ordne i påsken, men de visste ikke om løsningen ville få tilbakevirkende kraft slik at jeg kunne hente ut gamle meldinger. Dette måtte i så fall spesialbestilles, men hvor denne bestillingen gjøres vet jeg ikke.

  Det med bedriftsnettbank «light» er også et problem. Jeg har bedriftskonto, og kun det, men må logge inn med personnummer. Dette er ikke et valg jeg har gjort, men noe jeg ble påtvunget etter samkjøringen mellom DnB og Sparebanken NOR. Det er delte meninger hos DnBNOR om jeg skal forholde meg til kundeservice privat eller bedrift, derfor ble jeg sendt frem og tilbake flere ganger i morges. Jeg er en bedriftskunde, og har ingen personlige tjenester i banken (heldigvis!) Kommer sannsynligvis til å skifte bank, grunnet den dårlige kundeservicen jeg har fått, i dag, og flere ganger tidligere.

 5. Nei, det er en Windowskommando for print som nok mange kan, men lager den automatisk PDF? Svjv finnes det ingen måter å generere PDF på den måten i Windows uten å ha Adobe Acrobat som er relativt dyrt.

 6. Lovie, takk for hjelpen, men jeg har ikke problemer med å lage PDF-er, problemet mitt er at jeg ikke ønsker å gjøre dette. Så lenge noen meldinger foreligger som PDF, ønsker jeg at alle gjør det, så jeg slipper å konvertere selv.

 7. Anders: Sjekket om UiB har en avtale angående Adobe Acrobat? Jeg fikk hele greia gratis på NTNU.

 8. Jeg har Acrobat, det har aldri vært problemet. Det går selvfølgelig Lovie, men det blir å angripe problemet i feil ende. Det er kompetansen og kunderservicen til DnBNOR jeg hatt problemer med, ikke å generere PDF-er.

Kommentarer er stengt.