En dag uten trening…

OK, jeg innrømmer det. 30-årskrisen har innhentet meg for fullt. I vinter har jeg derfor gått mer langrenn enn noen gang, og jeg tør å si at jeg begynner å synes det er gøy. Kunnskapen om smøring og glider bygges gradvis opp, og jeg kan snakke lenge om VR40 sine egenskaper som gjør den bedre enn V40.
Alt har en ende, så også vinteren på Hovden. Langrennsløypene avgår etter all sannsynlighet med døden etter helgen, og heisen stenger i løpet av et par uker. Hva gjør man da? Det er tross alt fortsatt en drøy måned til det blir bart. Litt kraftig overtalelse av Finansministeren medførte innkjøp av
Ny sykkel

I går fikk jeg min første prøvetur, på den eneste bare veien å snakke om, RV 9. 2,5 mil ble unnagjort på en liten time, og det gav absolutt mersmak, bortsett fra at det nye setet er jævlig brutalt mot «rassbeinet». Som om ikke det er nok med sykling, har jeg og begynt å ta sit-ups.
Er det noen andre som også føler at kroppslig forfall må motarbeides hardere enn før, og er det noen som kan hjelpe meg å holde motivasjonen oppe? Tips mottas med takk!
Ha en utholdende dag!

Publisert
Kategorisert som Blogg

14 kommentarer

 1. Et råd fra en som har gått på en smell før er: Ta det rolig. Ikke overdriv treningen. Da vil du gå lei. Ta en tur når du føler for det. Og kanskje en og annen når du ikke føler så mye for det. Blir det for mye av det gode blir du lei. Dette virker for meg. Jeg har ikke vært i berde form på flere år :-)

 2. Et livslangt forfall er godt igang. Jeg har meldt meg på sykkelløp. Regner med at det forteller kroppen en ting og to om hvem som er sjefen. Eller kroppen responderer på snodig vis og lar meg slite sengen i de påfølgende dagene. Egersund- Sandnes skal sykkles i sommer.

 3. Kjøp sykkelbukse.
  Sykkelbuksene har puter i rassen slik at du ikke får så vondt i «rassebeinet». Hjelper veldig mye på. Uansett vil det forsvinne etterhvert når man sykler mye.
  Liten ting til. Hvordan er muligheten for å sykle mellom Gullingen området over til Hovden? Vurdere å prøve dette i sommer via veiene som går inn til blåsjø.

 4. Frode: Takk for tipset!
  Når det gjelder sykling over heia, er det ikke mange(rettere sagt ingen) alternativer jeg vet om. Tar du Blåsjøveien til enden (Storavassdammen, som alle nå vet Norges største byggverk), ville jeg prøvd meg på stien til Sandvasshytta, og videre til Viki i østenden av Botsvatn. Om det er mulig å sykle mer enn 10 meter av den stien kan jeg ikke svare på, men det er absolutt verdt forsøket.

 5. Jeg synes det er viktig å trene jevnt, slik at det sakte men sikkert går fra å være en byrde til å bli en vane. Til slutt behøver du ikke å motivere deg for å trene, det er en helt naturlig del av dagen. En annen god motivasjonsfaktor er riktig utstyr. Som Ole Kristian pleier å si, «nå kan jeg i alle fall ikke skylde på utstyret». Sykling med sykkelbukse/shorts og sykkelsko gjør opplevelsen bedre, sykkelcomputer og pulsklokke gjør opplevelsen mer interessant :)

 6. Har sko, mangler bukse. Har GPS, mangler pulsklokke.
  Konklusjon: Relativt grei Terrengsykkel, 20″ ramme, merke «Air Extreme», 96 modell. LX/Deore utstyr, v-bremser, ikke dempegaffel byttes i fungerende pulsklokke.

 7. Eneste løsning på 30årskrise er å svare kroppen med å være i bedre form enn noengang før! Sykkelbukse og sko er må-ha. En pulsklokke med sykkelfunksjoner, altimeter og mulighet for å laste over på pc er nydelig :)

 8. Det er kjekt å ha en pulsklokke som du kan synkronisere med datamaskinen, og få opp alle mulige slags grafer som du kan kose deg med i timesvis!

 9. Jeg har både bukse og sko selv i tilleg til ordentlig racer. Jeg mangler også pulsklokke. Har litt lyst på det men jeg er redd grafene kommer til å gå utnfor det som er sundt for et menneskehjerte :-)

 10. jeg er på gymmen man-ons-fre og i svømmehallen tir+tors. svømming er den beste treningen i verden. untatt puling. eller noe.

 11. til sykling er pulsklokke et must! jeg merka hvertfall at jeg trente alt for hardt uten… men det med at setet gjør vondt som jævelen selv er bare halve gleden, etter noen mil på sykkelen blir du litt hærdet, en sykkelbukse (UTEN bokser under) gjør også det meste bedre, for å hindre friksjonen… og hvis du tenker tanken på å kjøpe et stort feit sete, så må eg si at hadre seter er langt mer behaglige en de store «tantesykkel-setene»

 12. Skaff deg ung elskerinne, det er det beste motivasjonstipset jeg kan gi deg.

 13. Med turene på pc`en er det ingen begrensning hvor mage kurver og grafer man kan lage og sammenligne med dagen før, uken før, måneden før, året før og planlegge tiden som kommer. Føler man at det gikk dårlig en dag kan man lett kikke på grafene og si til seg selv at det ikke var så dårlig likevel. En pulsklokke, en pc og en tur..utrolig mye kos man kan få utav det.. hehe..

Kommentarer er stengt.