Dagens Spørsmål

I går kjøpte jeg en flaske med den nydelige sjokoladedrikken Cocio.

Spørsmålet er selvfølgelig;
Hvordan uttales navnet?
Er det med K’er eller S’er eller SJ og K eller hva er det?

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ping

Ping: av latin; Pingus magnificus. Menneskelignende skapning, nært beslektet med både delfin, fjell-ape og snørev. Trives best i alpine fjellstrøk, men kan også treffes i mer eller mindre urbane strøk, eller ved havet. Arten bedriver ofte mye av sin tid til matsanking, slik at den kan sette ut på kortere eller lengre reiser vekk fra sin bopel for å treffe beslektede arter. Arten observeres ofte sammen med beslektede og likesinnede arter i fri utfoldelse, oftest er det i lek, men også etter å ha fått i seg gjæret frukt.

15 kommentarer

  1. Jeg sier helt konsekvent «kåokiåo» ….eller noe sånt i den stilen der eller noe… kan ikke skrive phonetisk. Godt er det jaffall!

  2. Jeg kjøper dette hver gang jeg er drittings og på vei hjem fra byn, har ikke peil på hvordan det skal uttales, men når jeg sier «glass schookoo» til han bak disken så forstår han hva jeg skal ha :-). Men tror Anders har det rette navnet, altså >

  3. Jeg har selv brukt navnet Kokkio en tid. Før brukte jeg sossio, men jeg syntes kokkio var bedre. Jeg ringte likegjerne til Cocio i Danmark i går for å forhøre meg om hva som var riktig uttale. Der svarte damen «Velkommen til Kåkio, et øyeblik..» Å’en ble uttalt som en blanding av å og o. Det var ikke en dobbel k midt inni navnet. Oversatt til norsk, tror jeg nok Kåkkio/Kokkio er det riktige. Så det så!

  4. Bra research Ping, fikk du med deg noe angående innholdet. Har på følelsen av at dette ikke er den mest sunne drikken, men den gjør underverker mot fyllesyken…. :-)

  5. Eg må innrømme at jeg aldri har smakt denne drikken, men etter denne navnedebatten er eg så nyskjrrig at eg kommer nok til å kjøpe den en gang de nærmeste dagene, og da skal eg nok klare å si «en kåkkio, takk»

Kommentarer er stengt.