53 kommentarer

 1. Aner ikke hvem det er, men de har noen litt pussige ansiktsuttrykk. Litt frykt kanskje? Kommer de rett fra kirka?

 2. Problemet mitt er at jeg hverken får navn, kjønn eller alder til å gå opp. Hva de er redde for vet jeg ikke.

 3. Ps. har du linken til resten av artiklen..? klarer ikke fikse det med den som ligger der..

 4. Pelle: Bra observert. Jeg klarer heller ikke finne noen god teori om hvem som er hvem. Stian på 2 kan være han i front. Når det gjelder resten av gjengen så ser man jo at det er noe galt, men hadde aldri kommet på at det var fordi de hadde en slik voldsom alder. Når fasit skal lages er det jo naturlig å trekke den slutning at man holder seg godt, eller blir veldig rar, hvis man bor et slikt sted. Det lover godt for at det skal bli 5 mill av oss til 2019. Kan hende at noen forskere har beregnet litt feil i artikkelen…

 5. FV: Gunnbjørn, Svein, Arne, Malene/Liv-Marit (en av dem har fått feil alder), Stian, Kjetil.
  Ødela jeg nå?:P

 6. Eg forstår d, brukte lange ti på denne. Gunnbjørn e egentlig Gunnbjørg, for d ei så hette Gunnbjørg Tufte, og bor oppi der. Då må d ver hu som står t venstre. Så har me Svein(51), foran han står Arne(8), så e d Liv-Marit(51), foran hu står Malene som faktisk må ver 4, d e fordi hvis du e litt ånnas når du ska skriva (4) så kan du lett glemma å trykka shift itte du har trykt 4 for så å trykka 9 der høyreparantesen for så å trykka shift-9 igjen e då vil d lett bli(49). Då går d opp , for då e han skumle heilt t venstre Kjetil(29) og framderst står Stian(2). Ska ikkje merr en to små trykkfeil før helvete e løs. HAH!

 7. Jeg stusset på navnet Gunnbjørn, men ellers kom jeg til akkurat samme konklusjon som Brage, men han var 3 min før meg.
  Husk at journalister ikke er rakettforskere de heller.

 8. Tror jeg må gå for Brages teori jeg og. Takk for oppklaringen, Brage, og bra research! Zahl: Hvis jeg bor på «landsbygda» i 20 år til, tror du jeg blir som Liv Marit, Svein eller Kjetil?

 9. Hvis Gunnbjørn på 14 har barn på 2 og 8 år tror jeg vi hadde lest om det i Se og Hør for lenge siden.

 10. er nok malene som er 4 år ja.. var ikke så vanskelig å forstå… ellers tippe eg at de to gamlingene er far til kjetil, og at gunnbjørg og de 3 minste barna er barnebarna til de to eldste, og at de da er på ferie eller besøk hos besteforeldra og onkelen som bare ønsker å bli bonde, mens mor eller far til barna bor i by’n

 11. Eppi; Det er ikke snakk om at Gullbjørn er noe annet enn datteren til Svein. Se da!

 12. Eg satse på at alle ungane e deiras, e jo snakk om Storfamilien Tufte, alle ungane hørre t de, går jo an å få unga når du e 49. Nogen kan jo ringa Svein Tufte for å få klarhet i dette.

 13. Eg håpar ikkje familien Tufte les kommentarane dåkas, for eg synst dei er til dels ufine. Eg søkte etter Gunnbjørg Tufte i Google, og fekk sida dåkas opp som første treff. Eg håpar de kan tenkja dåke om andre gongar når de skriv kommentarar om folk de ikkje kjenner og kanskje sletta diskusjonen over??? Det er ein ting å snakka om folk medan ein les avisa, det er noko anna å skriva ting på nettet som Gud og Hermann kan lesa!

  Om de framleis lurer på kven folka er… Kjetil og Gunnbjørg er borna til Svein og Liv Marit. Malena og Stian er borna til May-Britt (og dotter til Svein og Liv Marit.) Arne blir vel tremenningen til Gunnbjørg og Kjetil.

 14. Da skulle vel det være oppklart for alle som måtte lure. Hvis jeg har forstått det riktig er altså Stian onkel til kjetil som er broren til Stian og Liv Marit sin egen bestemor…

 15. Astrid: Som eier av innlegget har jeg tatt bort noe av det som meget sarte sjeler kan finne støtende. OK?

 16. Pelle: Nå ble jo innlegget mye kjedeligere. Hvorfor skal Astrid få lov til å fortelle oss hva som skal stå på internett.com? Hvis gjengen i fjellet har litt selvironi så håper jeg de skjønner at feilen i dagbladet kan gi en viss humoristisk verdi:)

 17. :-) Korrekturlesaren i Dagbladet må ha hatt ein veldig dårleg dag på jobb;-)

 18. Zwahlibaba: Selv om jeg er uenig med Astrid, valgte jeg av respekt for enkeltindividene som hun tydeligvis kjenner å være litt MOD. Anders: Hva er speach?

 19. Pelle, gift med Tonje. To barn, Vetle og Vilde. Er det mulig at disse menneskene blir lagt ut på nettet for at noen skal skrive dritt om dem? Det syns jeg ikke – det ville vært for jævlig mot Pelle og hans familie. De har da krav på fred i sitt privatliv. Det er faktisk en menneskerett og det å gjøre noe slikt ville vært å bryte norsk lov. Vedkommende som gjorde noe slikt ville om de rette oppdaget det, blitt politianmeldt og straffet for sine gjerninger. En ting er å sitte sammen og snakke dritt om mennesker en ikke kjenner, harselere litt, men å gå til det skitt å publisere det på nettet, det ville vært for grovt.
  Jeg tror du Pelle er enig – det burde du i alle fall. Skal vi si at denne «quiz’en» fjernes for å unngå onkel politi?

 20. Inge: Nå følger jeg deg ikke helt. Jeg la ut en quiz med et bilde fra Dagbladet sine nettsider. Bildeteksten gikk ikke opp for meg, fordi den lød «storfamilien på Bakka», og alder og navn var helt på jordet. Hvordan noen kan finne det støtende, eller kalle quizen for dritt er for meg ganske uforståelig. Legg og merke til at enkelte upassende kommentarer til oppgaven er fjernet, på oppfordring fra Astrid. Privalivets fred er en selvfølgelig rett, og dermed er det opp til deg, meg og storfamilien på Bakka å selv bestemme i hvilken grad man skal delta i det offentlige rom. Forsiden på Dagbladets nettutgave er fortsatt mye mer lest(desverre) en kaskjer, og dermed har jeg ved å lage oppgaven på ingen måte krenket privatlivet til storfamilien på en av Norges fineste plasser.

 21. Sjekk litt om hva datatilsynet sier om dette. Det er flott at deler ble slettet – nå kan man jo lure på hva som sto der det nå står slettet. Det vet du og det vet Astrid og det vet jeg, noen av oss mener det ikke er nok som ble slettet.
  Det var godt å se at du ble litt oppbragt – det var meningen. Dette du satte i gang her ble nemlig helt feil. Sikkert et OK utgangspunkt, men etterhvert helt feil. At bildet ble publisert i Dagbladet – forresten i en helt annen sammenheng enn dette (dette var kun et arkivbilde)- er noe helt annet. Dagbladet har spurt om å få bruke bildet. Dere bruker annen manns bilde (Dagbladets eiendom – har dere spurt om lov?) til å kjøre en quiz som kunne blitt bra, men som nok tok for mye av. Igjen som de utdannede personene dere ser ut til å være, sjekk litt om de rettighetene enkeltindividet har i det norske samfunn – retten til å være i fred for eksempel.
  Ellers er det flott at du synes dette er en av Norges fineste plasser – for det er det nemlig. 10. juni kommer dronningen for det syns hun også.
  Siste del av mitt forrige innlegg står fremdeles ved lag.

 22. Inge: Du må mer enn gjerne prøve å anmelde meg for innlegget. Jeg ber deg da merke deg innleggets tekst: «Dagens Quiz: Hvem er hvem av personene på bildet? Merk alderen på de forskjellige.» Hvis dette er støtende eller krenkende, da tror jeg jeg pakker sammen og flytter til et mer liberalt land, har hørt at Kina og Nord-Korea har gode muligheter. Nei, Inge, her er det nok du som leser noe jeg ikke har ment mellom linjene. Det får stå for din egen regning. Du er hjertelig velkommen til å ringe eller maile meg for å snakke om dette, eller vi kan ta diskusjonen her, ditt valg.

 23. Inge: Synes du kan anmelde det til onkel politi. Det er godt vi har slike som deg som evner å holde ordensmakten engasjert med alt mulig gøy. Viser videre til http://www.datatilsynet.no/templates/article____880.aspx og punkt 3 i listen. Såvidt jeg har sett har det ikke kommet noen anmodning fra familien på Bakka om å fjerne noe som helst. Det står ingenting om det er mulig å anmelde slike forhold på vegne av andre, men det kunne vært spennende å se – spesielt når sakens natur dreier seg om tull med tall. Jeg trodde folk i fjellet hadde litt humor og sans for ironi?

 24. Zahl & Pelle: Dere er sannsynligvis reale greie mennesker som har latt ting gå litt fort i svingene. Ja, jeg har lest vedlagte link til datatilsynet + litt mer. Den uvesentlige delen av dette er den delen som dere prøver å få vesentlig – politiet. Om dere tar dette ned fra nettet, skjer ingenting. Det er søppelet som er publisert på nettet som er vesentlig. Jeg går ut fra at det er Pelle som er ansvarlig for denne quiz’en, og da er det han som er ansvarlig for innholdet og han får ta saken. Hvordan hadde dere reagert om dere hadde fått familien lagt ut på nettet med bilde og kommentarer av en slik art som var og delvis er på denne bloggen? Neppe særlig kjekt.
  Hvis de som er kommentert ser dette, vet jeg ikke hvordan alle tar det, men noe kommer til å ta det meget tungt. Er dere villige til å ta ansvaret for å ødelegge for andre mennesker? Det kan bli tøft for dere også det.
  Det blir litt langt dette, men et par kommentare: Zahl:Selvfølgelig kan jeg anmelde urett mot andre – vi lar da ikke fyllekjøreren få slippe unna om han ikke skader oss selv? Pelle: Du må for all del ikke flytte til Kina, fortsett med å lage GODE quiz’er og bli en godt lønnet et eller annet så du kan betale min pensjon om noen år.
  Zahl: Folk i fjellet? Disse menneskene bor sannsynligvis lavere over havet og nærmere saltvann enn du???
  Vær nå litt reale og fjern dette før de som er omtalt ser det.

 25. Inge: Problemet med å ta opp sånne ting i en «offentlig» debatt er jo at du fremmer en prinsippsak om ytringsfrihet. Du gir jo hele greia mye mer oppmerksomhet enn hva det ville fått om man lot det ligge. Det er mulig at noe av dette kan være litt støtende dersom man ikke ser humoren i det, men det er da ikke Pelle sin skyld at Dagbladet trykker underfundigheter?

  Dersom Pelle synes dine anmodninger om å ta bort quiz’en er på sin plass så vær så god, men det er stusselig at det skjer fordi noen som tilsynelatende er saken uvedkommende truer med å anmelde tant og fjas til politiet. Synes hele greia faller på sin egen urimelighet…

 26. Inge: Jeg kan ikke helt se problemet her. La nå folk skrive det de vil. Hvor mange ganger har ikke media harselert med snodige skrivefeil og uttalelser, og det er jo bare det som skjer her også. Dagbladet trykker feil alder, og selvfølgelig blir dette morsomt iom at det overhodet ikke kan stemme med personene på bildet.. Hva du ser som er krenkende for personene på bildet (utenom alderen dagbladet oppgir) er for meg et mysterium. Det som evt. var krenkende har Pelle slettet, så hva er problemet?

  Ha en fin dag.

 27. Inge: Takk for at du i utgangspunktet likte quizen (eller var det ironi?). Den er et godt eksempel på at man ikke kan tro alt man leser i avisen. Kjenner du noen av de avfotograferte? Har de ytret et ønske om å få bildet fjernet her og/eller i Dagbladet sin nettutgave? Dagbladet sin nettutgave (.no) er for øvrig allerede arkivert, så riksarkivet bør og kontaktes. Hvis du kan svare ja på spørsmål 1 og 2, så er saken straks av nett. Hvis ikke, ha en fortsatt fin kveld. En ting til, uvesentligheter kan fort bli vesentlige når du påpeker Bakkas høyde over havet. Faktum er at fjellene på begge sider av Nærøyfjorden går opp til ganske store høyder. Bakkanosi, Ramsøynuten og Vindeggi er kun 3 av mange fjell over 1000 meter som man med bakvind kan sparke en fotball til tunet på Bakka fra (figure of speech, not to be taken literally).

 28. Pelle: Det var ikke ironi – jeg syns quiz’en var god i utgangspunktet. Faktum at denne typen bruk av internett (quiz eller annet)har jeg sansen for. Mye raskere og bedre enn å skrive innlegg i avisen som blir besvart tre uker senere.
  Jeg kan svare ja på spørmål en. På spørsmål to kan jeg svare nei, og jeg håper at de ikke ser dette. Selv om slettinga tok bort det virkelig stygge, ligger det igjen såpass at det er klart dette er harselering med mennesker dere ikke kjenner???
  Dagbladet tok dette bildet i fjor sommer i forbindelse med at Nærøyfjorden ble innlemmet i UNESCO’s liste over verneverdige områder sammen med Geirange. Bakka’s høyde over havet er lav. Fjellene du nevner kjenner jeg godt, men de er naturlig nok ubebodd. Vindeggi er på motsatt side av fjorden og Ramsøynuten mye lenger inne i dalen, også på motsatt side.
  Ping nevner at folk bør få skrive det de vil. Selvfølgelig må de det. Det er både tale og trykkfrihet her i landet – heldigvis. Men en bør tenke på at med denne friheten følger det med et ansvar for hva som blir sagt og skrevet. Han nevner også harselering med feil alder – ja det er vel greitt – det var jo den morsomme delen, deretter tok det litt av – den ene måtte gjerne være litt «morsommere» en den andre?? For oss som kjenner disse menneskene og vet hva de står for er det egentlig trist og sårt at mennesker vi er glad i skal bli harselert med. Er du ikke enig i dette Pelle.
  Nå er jo ikke dette lenger en quiz, så som sådan er den verdiløs. Fjern den og erstatt den med en annen, det må da koste deg lite?
  Ellers bør du ta deg en tur sammen med familien til området, reis opp i Jordalen og gå inn på fjellet bak Bakka, legg deg på magen i nesten 14hundre meters høyde, ak deg frampå og kikk ned. Det er verd hver høydemeter du tilbakelegger opp og ned.
  Nå blir jeg antakelig ikke å treffe på datamaskin før mandag, så da kan du jo slippe mitt mas de dagene. Ha en god Weekend med mange tanker om gode fremtidige quiz’er.

 29. Pelle:Det var forresten en ting til. Hvis jeg fortalte «disse menneskene» om denne siden og hva som stod her, ville jeg ikke hatt problemer med å svare ja på spørmål to heller.

 30. Inge: Jeg har vært i Jordalen flere ganger, Brekkedalen, Dyrdal og Fresvik på andre siden og. Bakka er kun passert i båt. Jeg vil gjerne ha presisert hvilke kommentarer du mener er støtende for personene på bildet. Grunn:
  Du sier: «den ene måtte gjerne være litt “morsommere” en den andre?? For oss som kjenner disse menneskene og vet hva de står for er det egentlig trist og sårt at mennesker vi er glad i skal bli harselert med. Er du ikke enig i dette Pelle.» Jo, Inge, dette er jeg enig i. Derfor endret jeg i de KOMMENTARENE som kunne oppfattes støtende ummiddelbart etter at det viste seg at noen som kjente de på bildet leste quizen (hvilket i utgangspunktet er ganske usannsynlig, ikke sant?). Det gikk som du ser 14 minutter fra Astrid sitt innlegg til jeg hadde fjernet mange kommentarer. Jeg ba samtidig om hennes tilbakemelding. Hun virket ikke videre bekymret, faktisk smilte hun av de endringene jeg hadde utført. Dermed synes jeg også du burde være mer enn fornøyd, eller presisere mer konkret hva som er i veien med det som står igjen. Før din første kommentar var denne quizen bortimot død, nå har du alene sørget for flere hundre nye lesere.

 31. er nesten fristet til å spørre om det er folkene eller fjorden unesco fant det for godt å frede…

 32. Hvem er Inge? Who cares?:) Hvis han blir sinna så synd for han. Jeg lurer på hvem som ble fredet. Er de som bor der også fredet av UNESCO? Det ville vært lett å forstå når man leser hva Inge skriver. Hoho

 33. Årsaka til at eg skreiv ein kommentar er at sida er indeksert i Google. Det vil seia at det er eit tidsspørsmål før nokon i familien Tufte kjem på å søkja på namnet sitt og får denne sida opp som første treff. Det var i alle fall det som skjedde då eg søkte på Gunnbjørg… Det er ikkje usansynleg at ho eller nokon klassekammeratar gjer same søket.

  Eg ønskjer ikkje at familien Tufte skal lesa dette og har derfor heller ikkje tipsa dei om denne sida. Smilefjeset var takk for at du sletta det verste. Eg håpar du kan sletta resten og. Det står meir enn nok der enda. Eg avslutta med eit smilefjes fordi eg likar best at folk er blide, likar ikkje å krangla og eg følte ikkje at det var så mykje meir forståelse å henta. Eg er jo den sarte sjela som ikkje tåler drittslenging;-)

 34. Astrid: Hva er det som er krenkende her? Du startet med et smilefjes og, det tok jeg som et svar på mitt spørsmål om alt var ok.

 35. Eg forstår godt at du tolka smilefjeset mitt slik du gjorde. Beklager at eg forvirra deg. Eg hadde ikkje tenkt å delta i diskusjonen meir, men så slo det meg at eg kanskje burde skriva det med Google. Ser ut som sida ikkje er søkbar i Google lenger. I så fall er det flott:-)

 36. Det ville jo nesten være synd å slette dette innlegget nå. Det dreier seg jo ikke lenger om en quiz, men det er heller en diskusjon om menneskeverd og trykkefrihet. For å være helt ærlig Astrid, tror jeg nesten at familien Tufte hadde syntes at det var gøy at noen gadd å bruke så mye tid og spalteplass på dem. Det ville hvertfall jeg gjort. Men så har jeg også noe som kalles selvironi..

 37. Ping: Enig med deg! Astrid: Nå har jeg moderert alt jeg kan, vil og mere til. Quizen som «Inge» likte så godt blir stående. Håper du er fornøyd nå! Egentlig er det utrolig at jeg gidder, kan jo ikke vite at «Astrid» og «Inge» faktisk kjenner de på bildet i dagbladet. Nå slutter vi mens leken er god.

 38. Jajaja, Astrid fekk rett ho, gitt.. Eit av familiemedlemma kom til å søke på sitt namn på google og finne denne «quizen». Kan ikkje sei eg likte det eg såg, da. Jaja.. greit nok.. Vittig at Dagbladet skreiv feil alder på min niese, Malene(som på tidspunktet bildet vart teke var 4 år). Eg ler meg skakk, asså!! hahaha.. morsomt.. Eg må tilstå att eg har same spørsmål som Inge; Har de spurt om lov til å bruka biletet frå Dagbladet?? Neppe.. Men som eit medlem av storfamilien Tufte (som ikkje er nokko særleg stor, eigentleg) så KREVER eg att denne quizen vert fjerna øyeblikleg!! ikkje meir tull no!

Kommentarer er stengt.