Var vi først?

ka skjer?Vennebloggen Kaskjer har nå vært på nett i over tre og et halvt år. Siden vi startet opp har det kommet en drøss med lignende venneblogger. Daimgjengen, Mottaket, Ligahollen, Heaveneleven, Godtfolk, Bologang, Gjengen, Kaskjedde og Finungdom er eksempler jeg kommer på i farten. Det finnes sikkert mange flere. Spørsmålet er, var vi først ute? På vestlandet? I Norge? I verden? Hvis ikke hadde det vært interessant å fått en lenke til ett eldre innlegg.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

9 kommentarer

 1. Jeg er litt forbannet at dere var først. Husker når Knut kom med idèen om å lage en vennetblogg, så ble jeg giret som fy. Lite visste jeg at han hadde vært innom her. Skuffa. Jeg liker vanligvis ikke å gjøre noe andre har gjort før meg, men daimgjengen.com bare måtte skje. Og glad er jeg for det!

  Daimgjengen er forresten litt over to og et halvt år. Kommer vi inn som en sterk nr. 2 da?

  Forresten, hvordan vil du definere «Venneblogg»?

 2. En venneblogg er et nettsted med hensikt å opprettholde kontakten mellom venner ved at medlemmene har skrivetilgang. Kanskje?

 3. Mener vi var svært tidlig ute i Norge iallefall. Jeg snakket med noen i et konsulentfirma da vi begynte med dette, og forklarte konseptet og spurte om mulighetene for å lage en kommersiell side når vi startet. Det var gutta med slips HELT fremmed for. I ettertid så tror jeg vi kunne fått en liten opptur hvis vi hadde gjort noe sånt på den tiden. Mener å huske at det var noen ledige domener også da…

 4. Hvis

  «En venneblogg er et nettsted med hensikt å opprettholde kontakten mellom venner ved at medlemmene har skrivetilgang.»

  så vil vel diskusjonsforum (så fremt bare venner bruker det, som jeg antar har blitt gjort og blir gjort) gli inn i kategorien? Er vel bare sidens oppbygging som skiller et diskusjonforum fra en blogg? Konseptet med å skrive (tråd\innlegg) og få respons er jo det samme.

  Venneblogg er en derfor en videreutvikling av diskusjonsforum, og om det da er en «ny idé» avhenger av hvorvidt du synes det å bake kransekake av bolledeig er en ny idé eller ikke..

 5. Jeg ser at det lett kan trekkes paralleller mellom blogger og forum, spesielt med blogger som bruker kommentering og kategorier. Forskjellen er nok at i en blogg så er tid og dato viktigere enn i et forum, og et blogginnlegg skrives (ofte) for innleggets del som kan være enkeltstående, mens et foruminnlegg skrives for svarenes og diskusjonens del.

 6. Hele kompisgjengen i nabolaget på Sola hvor jeg vokste opp hadde faktisk en venneblogg langt tilbake i 90 tallet.. men den dødde ut. Tror det teller for det om.. dere kan ikke ha vært først. Nettsiden var vel http://www.hooden.net eller noe i den duren.

  Men dere har jo en veldig bra venneblogg for det om :)

Kommentarer er stengt.