Døden på landeveien

Fredag klokken 18.30. Hillestadtunellen på E 18 retning sørover. Carler’n, Caroline og jeg ligger i høyre felt på tofeltsveien. Venstre felt var stengt, men ikke fysisk, bare signalisert med røde kryss i taket. Jeg ser i speilet at en trailer ligger i venstre felt og signalisere at han ønsker å legge seg inn. Jeg ligger langt forran traileren, men gir litt mer gass og inhenter fort bilen forran. Plutselig sier Caroline. Oj!!!! Jeg kjenner et dunk i Kermit. Litt hetta. Kommer jeg til å få sleng på bilen? Kommer vi til å dø? Nei. Vi får ikke sleng på bilen. Vi dør ikke. 300 meter lengre frem svinger vi og traileren av til «By the Way» Ut av traileren hopper Jan Willy med det klingende «call signet» Valpen. Han var på vei til Stavenger med 12 tonn Nora Syltetøy og noen båter. Han hadde ikke sett Kermit og skylte på at vi hadde ligget i blindsonen hans. Det er lov til å følge litt med på trafikken rundt seg når man skal legge seg inn. Jeg er klar over at dette ikke er så lett når man har med en semitrailer å gjøre, men det er jo nettop derfor enda viktigere. Kermit slapp unna med noen riper og noen små bulker og vi slapp unna med livet i behold. Det er ikke noen spøk å bli påkjørt av en trailer, men heldigvis gikk det bra denne gangen også. Det var godt med en kald pils for å roe nærvene da vi kom frem til Tjøme :-)

Ha en døds bra dag.

Ping

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ping

Ping: av latin; Pingus magnificus. Menneskelignende skapning, nært beslektet med både delfin, fjell-ape og snørev. Trives best i alpine fjellstrøk, men kan også treffes i mer eller mindre urbane strøk, eller ved havet. Arten bedriver ofte mye av sin tid til matsanking, slik at den kan sette ut på kortere eller lengre reiser vekk fra sin bopel for å treffe beslektede arter. Arten observeres ofte sammen med beslektede og likesinnede arter i fri utfoldelse, oftest er det i lek, men også etter å ha fått i seg gjæret frukt.

6 kommentarer

  1. hehe, var på sotra i helgen, der klarte eg å kræsje med en møtene bil i en litt for trang og uoversiktlig sving. Et par timer senere klarte eg og å punktere, reserve hjul hadde eg ikke med, alt var stengt på lørdagskvelden og NAF ville ikke hjelpe meg, for eg hadde en for billig forsikring. =) Nais. Til slutt fikk eg hjelp av en kompis til barnebarnet til onkelen til mor min.

  2. Jeg var og takserte skaden på Kermit i dag. 30.000!!! Det koster og være kar :-) Hvis motpartens forsikringsselskap (If) nekter å påta seg skylden blir jeg skikkelig forbanna. Jeg er ikke interessert i å miste ytterlig bonus og betale 4000 i egenandel bare fordi Valpen ikke kan kjøre trailer.

  3. Klart han er verdt mer enn 30 laken.. Det er jo ikke snakk om service, kun bytting av bakskjerm og dør på venstre side. Han skal forøvrig inn på verksted (Holmen Auto) på mandag for å få fikset ABS, oljeskift + en ulyd. Ingenting som trengs å fjernes på denna bilen.

  4. huff, eg gruer fletta av meg til eg skal ha bilen min på service/eu-kontroll… det blir nok saker ja

Kommentarer er stengt.