Sommerferie på Ula

Skolen er avsluttet å eksamenskarakterene begynner å komme sigende. Så langt er allt vell. For noen uker siden var jeg i Grimstad med jobben. Her skulle vi lære om noe nytt utstyr. Dette var et hyggelig arrangement. Vi var på fabrikkbesøk på den NØGNE Ø-Det Kompromissløse Bryggeri. Dette er norges største leverandør av flaskemodnet, upasteurisert og ufiltrert levende øl. De produserte 24 ulikte typer øl der. Prøvesmaking var det duket for. Jeg var innom syv forskjellige sorter hvertfall. Ble overrasket over hvor godt de ulike øltypene passet til ulike smaker. Sølvløk og valnøtter foreksempel. Nydelig kombinasjon. En dessert variant var is, jordbær og ølsaus. Denne var den siste jeg smaket på så jeg var meget full i magen. Men det smakte godt det og. Den ander dagen vi var der ble det båt tur. Vi var ute med M/S Bibben, en 82 fots trebåt på stålspant, bygget i Sverige i 1942. Her var det reker, vin og sang. Et hyggelig tiltak. Dette var en lliten smak av hva sommeren har å tilby. Jeg har begynnt jordbærspise sessongen, Joa sine jordbær smaker konge. Har spist fire korger alene så langt. Nå er jeg på jobben, skal være her til langt et stykke ut i juli. Etter det blir det slikking av sol å lavt tempo.

Ha en fortyllende dag.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ole Kristian

Dag og natt. Soss og rølp om hverandre. I et sekund styrer han rundt med skinnhanskene sine og spiller golf med dyre solbriller. I neste sitter han med brennevinsflasken mens han dytter i seg hele chillier på høykant.

2 kommentarer

  1. Jeg har også fått sansen for flaskemodnet, upasteurisert og ufiltrert øl.
    Synd det er så dyrt men det er definitivt verdt pengene:)
    Haandbryggeriet i Drammen lager også fantastisk øl.

Kommentarer er stengt.