Flåtte saker

 Kjært barn , mange navn. Flått, skogbjørn, hantikk, tege, skogmann, påte.
I hele min barndom har jeg aldri blitt angrepet av dette lille krapylet som setter seg på kroppen og suger blod. Jeg har alltid fryktet den lille rakkeren som etter sigende kan føre med seg død og bedervelse.
I sommer, derrimot, har jeg blitt angrepet av ikke mindre enn 5-6 stykker. Den siste oppdaget jeg i stad da jeg var på do. Nei, den satt ikke på et sted som kan omtales som intimt, men den satt bakpå leggen. Jeg har hatt to på lysken, men heldigvis har jeg sluppet unna flåttbitt på de edlere deler.
Det sies jo at man skal skru de ut. Noen mener at man skal skjenke dem med alkohol, dynke dem i margarin osv. Jeg sverger til pinsett. Ta tak og vri litt. Pass på at du får med hele hodet, så skal det være grei skuring.
Nå utlyser jeg en liten konkuranse. Hvem av Kaskjer sine lesere har hatt det «beste» flåttbittet?

Ha en fått dag.

Ping

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ping

Ping: av latin; Pingus magnificus. Menneskelignende skapning, nært beslektet med både delfin, fjell-ape og snørev. Trives best i alpine fjellstrøk, men kan også treffes i mer eller mindre urbane strøk, eller ved havet. Arten bedriver ofte mye av sin tid til matsanking, slik at den kan sette ut på kortere eller lengre reiser vekk fra sin bopel for å treffe beslektede arter. Arten observeres ofte sammen med beslektede og likesinnede arter i fri utfoldelse, oftest er det i lek, men også etter å ha fått i seg gjæret frukt.

13 kommentarer

 1. Cappel: Peder slår deg kanskje med en godt inne i rumpesprekken. Hvem skal du be om hjelp til å fjerne den a’? Jo, kjæresten din.. Takknemlig jobb :-)

 2. Hvor har du plukka opp disse Ping? Jeg er jo mye i skogen men har aldri klart å få flott.

 3. De har nok festet seg på kroppen mens jeg har vært nedover langs kysten i Østfold, Vestfold, Telemark og dalstrøka innafor.

 4. Jeg fikk en som spiste seg inn i kneet mitt i 5 år alderen. Lå lam på sykehus i venstre bein i 5 uker! På den tiden visste ikke legene hva dette var, så jeg var nær lammelse.

 5. Har en ivrig 4 beint leser som har hatt ikke mindre enn 5-6 stykker på ballene!!! Trym er forøvrig kjempeglad når eg skal ta de vekk og legger seg på rygg slik at matfar kan få dulle med ballene nett som han vil……

 6. fikk et flott bitt på underarmen for tre uker siden! Det klør fremdelse? Og merke etter flotten sitter der enda? Lurer på om hue til den for pulte flotten sitter igjen. E det nogen som har peil??

 7. I følge web-doktoren, gjør det ikke noe om biteredskapen sitter igjen. Føler man seg dårlig og har vondt/øm i leddene og bittstedet klør kan man likegjerne oppsøke en doktor. S?

 8. What: Med de symptomene må du til lege! Du klør = du er smittet. To piller så er det vekk med den, men det blir fort veldig seriøst hvis du lar være.

  Det er bare 10-20% av flotten som har smittestoff i seg, men sykdommen er til gjengjeld ganske skummel. Hvis du ikke er smittet skal du ikke merke noen ting.

 9. ashit! Høre ut som jeg må til lege! Det er over tre uker siden, og det klør. Men ellers så er jeg i fin form, i hodet iallefal..

Kommentarer er stengt.