Treningsmål

For å øke motivasjonen har jeg satt meg følgende treningsmål før 1. juli 2007:

 • Benkpress, 1 RM: 120 kg (95)
 • Knebøy, 1 RM: 150 kg (110)
 • Chins: 3×20 (3×10)
 • Svømming: 4000 m / 90 min

Tallene er i parantes er omtrent det jeg klarer i dag.

De siste syv ukene har jeg trent RYP fra Tech Nutrition. Dette har gitt veldig bra progresjon, men nå skal jeg over på eget opplegg. Mindre styrke, mer utholdenhet og mer alternativ trening (spenst, balanse og koordinasjon).

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

14 kommentarer

 1. PS: Alternativsdelen din… Trenger du spenst, balanse og koordinasjon så er du invitert på trening med meg, ca2 og en liten gjeng halvsyke, småville kids ;)

 2. Hei, Anders
  Bodil kommer til Bergen for aa holde helgekurs i yoga paa Yogarommet. Det blir i slutten av november etter at vi kommer hjem fra Australia. Jeg blir kanskje med ogsaa, i alle fall til Bergen. (Har vaert i Australia siden 21. aug. og det er litt leit at det bare er 2,5 uker igjen..) Har bedrevet mye surfing, sykling og yoga..

 3. tøffe mål du har satt deg! men hvorfor skal du over på utholdenhetstrening når målene dine stort sett er å øke i styrke? høst og vinter med snø og regn og drittvær er jo som skapt for styrketrening! kom plutselig på at du sikkert er drittlei styrke etter ryggskaden.. :) stå på friskus!

 4. Eppi: skulle veldig gjerne blitt med, men det er litt langt å dra til Odda hver gang jeg skal trene :/

  Torbjørn: gi lyd da! Jeg har eksamen i slutten av november, så det er ikke sikkert det blir så mye yoga på meg :)

  diddah: det er lettere å sette mål i styrketrening. Jeg har mål i kondisjonstrening òg, men det er litt vanskelig å måle siden jeg ikke løper/sykler faste ruter.

 5. Anders: Hva startet du på for 7 uker siden sånn omtrent?

  Så litt på linken og det så veldig bra ut. Kanskje jeg skal prøve å trene litt strukturert igjen, noe jeg ikke har gjort siden Dovre falt og Mjøsa brant. Nå begynner det jo uansett å bli på tiden å krype inn i svettehallene igjen.

 6. På hvilke øvelser? Jeg oppgav 32 i skråbenk med hantler og 80 i knebøy (10RM). Strukturert trening er mye mer effektivt enn styrketrening på måfå.

 7. Sakki du ska bli biff:) Korr mye vege du om dagen då ? Eg har komt skikkeligt i gang her i Oslo åg.. logge alt eg trene. Tørr egentligt ikkje setta meg mål ennå, vett liksom issje ka eg ska forventa å øga. E d høge elle låge knebøy du går for ?

 8. ikke for og skryte, men hadde RM10 med 170-180 kilo knebøy på høsten i fjor..Artig det, men egentlig lite effektivt i henhold til skikjøring. Holdt mye på med strukturert trening rettet mot og «stompe» høye dropp,(deriblant lange økter med dropp til madrass på gulv, men fikk egentlig ikke følelsen av at å pushe tungt i knebøy gav noe effekt på vinterhavlåret..Klart, jeg hadde en veldig behagelig forsesong, bra lår, og kunne kjøre mye, men den effekten kan oppnås på andre måter.
  Det som jeg sitter igjen med av tanker rettet rundt det jeg har holdt på med er ; svikter det i mage/rygg, hjelper det lite med «store» lår.

  Hvor høy er du Anders? 84 kilo høres ikke 8 kilo for mye ut i mine tanker.
  Om jeg husker(noenlunde) riktig er du en plass mellom 175 og 180, din match vekt vil vel da egentlig ligge rundt 80 kilo, om det kun er muskel? Men må huske og ha litt fett i overskudd til å forbrenne til lange dager med lite inntak av riktig mengder med proteiner,fettsyrer og karbo.

  Kult at folk er opptatt av riktig trening. Me like :)

  PS: leste igjennom samtlige 34 sider med treningsveiledningen på tn.no i dag, mye bra og hente fra det.Veldig mye fokus på «bodybuilding» som er lite effektivt i «akrobatisk» sammenheng.

 9. Jeg er 177. Jeg skal som sagt trene mer alternativt fremover, for å bli litt mer akrobatisk effektiv =) Kom gjerne med gromtips!

 10. Eg e og 1,77MOH og tar gjerne imot dine 8kilo :P
  Vekten er noe som for meg har lite å si, eneste er at jo lettere eg e, jo mer spretten blir eg :P
  Skal du bli mer akrobatisk effektiv, så er vel egentlig teknikk, koordinasjon og balanse mer relevant enn ren styrke… Ellers er det vel eksplosiv og relativ styrke som teller?

Kommentarer er stengt.