Statistikk

 Kaskjer? har mange faste lesere, kanskje flere enn vi tror? Forrige uke var det 1728 ulike datamaskiner som fant veien inn til vår blogg, noe som tilsvarer omtrent 250 hver dag. Den travleste måneden så langt har vært november i fjor. Da var det tre ganger så mye aktivitet som forrige måned. Noen som kan tenke seg hvorfor? Den travleste dagen har vært 3. november i fjor, det er dagen før min bursdag. Kanskje det er en sammenheng her? Vi har ganske mange internasjonale lesere. Statistikken viser at Sverige, Tyskland, Østerrike, England, Danmark, Australia, Nederland, Tsjekkia, USA, Frankrike, Canada, New Zealand, Italia og Japan er innom. De fleste surfer innom forsiden. Hennings minneside har ca. 3 % av besøket. Eirik har det mest populære galleriet. Føler meg kanskje litt snytt der ettersom jeg har mange, mange, mange ganger så mange bilder som ham. Det mest leste innlegget er «Atter en alpetur».

55 % av brukerne bruker nettleseren Internet Explorer. 23 % bruker norske Opera, mens bare 7 % bruker den svært så populære leseren, Firefox. 80 % bruker Windows, og bare 8 % bruker Mac.

Interessant?

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

13 kommentarer

 1. Jeg syns det er interessant hvordan man teller trafikk på et nettsted.

  I følge modlogan så hadde vi sist måned på daimgjengen.com 486 unike besøkende til dagen i snitt. Den mest besøkende måneden til nå var mai i år med 591 unike besøkende i snitt til dagen, hvor den mest besøkte dagen hadde 911 unike besøkende. Grunnen til at denne dagen er så heftig besøkt er heller diffus, men et innlegg som het «Vold og Sex» kan ha hatt sitt å si. Kan dette sammmenlignes med den statistikken dere bruker?

  Forresten, hvordan måler dere hvilket innlegg som er det mest leste når hele innlegget står på forsida?

 2. Kjempeinterressant!! Men enig me erling, føler det går ann å måle på så mange måter! Konge å se hvor mange utenlandske osv som er innom da.. må gjerne skrive en oppfordring til folk om å kommentere..
  noe som står fast på siden hele tiden

 3. Regner med at jeg står for brorparten av besøkene fra Tsjekkia :) Ellers er jeg Firefox og Explorer bruker (explorer på jobb).

 4. Erling, jeg er enig i at det er interessant hvordan trafikk på nettsteder måles. De lærde strides om mye, også om hvordan man kan beregne unike besøkende, og om dette er mulig. Det er dessverre unike besøkende som oftest blir trukket ut av statistikker. Desto mer interessant, i kommersiell sammenheng, er hvor lenge brukerne blir, hvor de kommer fra, hvor de går til – rett og slett hele bevegelsesmønsteret.

  Kaskjer bruker Analog 6.0, et verktøy med store styker og svakheter.

  Vi kan selvfølgelig ikke måle hvilket innlegg som er lest flest ganger, men det nevnte innlegget har flest besøk på permalenken – noe som gir enn viss indikasjon.

Kommentarer er stengt.