The Norwegian Stiffness

Nordmenn på bussVi nordmenn er kalde. Tenker da ikke på klimaet, men på oppførsel og personlighet. Få andre nasjonaliteter sitter helst én og én på bussen uten å prate med sine medborgere. Blikkene våre stirrer for det meste rett frem, eller rett ned – og vi skal føle oss rimelig trygge på en person før vi hever oss over hilsestadiet. Det er på tide å knerte «the norwegian stiffness»!

Min samboer Geggi og meg hadde for noen ukers tid siden et lite prosjekt der vi skulle få has på dette teite fenomenet. Det ble dessverre bare med snakket.

Hvorfor?

Hadde ikke vært for denne stivheten hadde hverdagen vår blitt langt mer fargerik, vi hadde blitt kjent med mange flere mennesker og trolig opplevd mye mer. Har du noen gang tenkt på at det neste mennesket du møter kan bli din beste venn? Noen tar steget lengre enn andre. Ruben har for eksempel dratt på jorden rundt-reise alene for å komme vekk fra det kalde Norge. Ironisk nok savner han snøen.

Hvordan?

Lett! tenker du kanskje. Gi meg tre pils og jeg er klar. Feil svar. Det er kanskje derfor vi nordmenn drikker så mye, for det er da vi endelig kan gi fingen til stivheten. Nei, alkohol er ikke løsningen. Man må drite i å bli flau, drite i om man driter seg ut. Drite i å bli sett på som en raring. Har vi noe å tape? Gi gass! Neste gang du er på bussen, sett deg ned ved siden av noen, selv om det er ledige seter andre plasser. Slå av en drøs. Bli rik på erfaringer. Stift bekjentskap.

De som kjenner meg godt vet at min personlighet er ganske så todelt. Jeg kan være en veldig innesluttet og rolig person som ikke prater med mindre jeg må, men jeg har også en mye hyggeligere side der jeg faktisk ikke har mulighet til å bli flau. Jeg trør janteloven opp der sola ikke skinner og gir full pull. Det er da jeg er meg selv, det er da jeg er morsom.

I morgen er det ny uke, og nye muligheter. Benytt nå muligheten til å få has på dette jævelskapet!

Lykke til!

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

5 kommentarer

 1. Haha. Morsomt at du skrev dette innlegget akkuratt nå! Neste helg kommer han jeg satt ved siden av på bussen på fest hos oss. Løgnas fra Arendal.

  På god vei, altså!

 2. Haha, morsomt. Er forsåvidt enig, men det er litt en myte også det at vi nordmenn er så mye stivere enn andre.

 3. Hehe, håper «gamle» jeg sa godmorgen til en tidlig søndag leser dette.
  Tror faktisk hun ikke har gått så fort siden krigen.

  Stå på, husk REFLEKS

 4. Eg merka at itte me hadde diskutert dette prøvde eg å ver litt frempå, men d e pigede hardt! Bler skikkeligt ringe viss eg prøve å snakka/ver jille me folk når eg e aleina!Trur kanskje me må jobba litt vidare me prosjektet!

 5. nå skal jeg ut å gå en lang tur.. skal prøve å snakke med så mange som mulig.. kommer med resultat når jeg kommer hjem igjen..

Kommentarer er stengt.