Hælg

Anders i stolheisenHeldigvis dro vi til fjells denne helgen. Negeren, BT, Sondre, Bård og meg trosset dårlige værmeldinger og kjørte til Røldal fredag kveld. Kastet meg i seng rett etter ankomst, og ble vekket av Viggolainen som selvfølgelig hadde hatt en nydelig natt i bilen. Det tok ikke lang tid før vi hadde samlet troppene. Som vanlig dukket det opp godtfolk fra alle kanter utover dagen. Vi holdt oss til hengene skivenstre for tredjeheisen stort sett hele dagen. God sikt og nydelig underlag. Det skal ikke mye til for å varme et skihjerte så tidlig på sesongen. Mot slutten av dagen dro vi ut i fjellsiden. De med mest pågangsmot og gli fikk seg et kanonåk ned flanken før gamle kvalikken. Nydelig kjørt i artig terreng. Nils Petter hadde en bedre skidag enn han hadde hele forrige sesong i NZ. Etter endt tjeneste var det «afterski». For tiden betyr dette gratis kaffe og kakespising på handelslaget. Myri slutter aldri å overraske. På lørdagkvelden disket han opp med pestomarinert laks med gratinerte auberginer (?) i tomatsaus. Fantastisk smakfullt. Til dessert var det sjokolade- og karamellpudding, og gele med vaniljesaus. Totalt 7,5 liter delt på 9 gutter. Det gikk ikke, selv med solid innsats av Viggo og Trashie. Årets første juleøl ble også prøvesmakt. Hansa leverte varene.

MorgensolSøndagen ble også tilbrakt i Hordadalen. Sikten var slik vi er vant med i Røldal. Tilnærmet lik null. Halv pris på sjokolade i varmestua ble en liten redning for de som unner seg slike goder. Underlaget var også i dag mykt og godt. Utover dagen steg vindstyrken, men sikten kom seg. Snøen som hadde falt om natten gjorde sitt til at det var fett å kjøre helt til bunn. Det ble noen turer som reddet hele dagen. Terrenget er lekent tidlig på sesongen før de store dumpene jevner dalen ut. Ingen store sprell, men mange store smil.

 Ferjeturen over til Mortavika ble en morsom avslutning på helgen. Heftig vind medførte risikosport på dekk. Dønningene sendte oss hit og dit, og meksikaneren kan takke høyere krefter for at han unngikk benbrudd. BT slapp også billig unna med kul i pannen.

Plutselig er det helg igjen.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

9 kommentarer

  1. sweet. misunnelig! Godt jeg har statistikk og termodynamikk aa kose meg med i Bergen heller. Ja..

  2. du må jo gi beskjed når du e på disse kantar. jobba på dagen i helga, men hadde gjerna spist litt vaniljesaus…=)

  3. eg e i huset veit du=) skal feiral 30 års dagen til victor sin bursdag på lørdag (i odda). må komma ner å hilsa på. eg jobbe ellers heile helga….

  4. Kjekt med forste sno melding fra dalen. Digger maaten du skriver paa Anders som vanlig.
    Men det maa ogsaa meddeles at ski lusten voknet kjapt her eg sitter. Fortset aa oppdater, gleder meg til aa joine dere i mars/aril

Kommentarer er stengt.