Andermatt del 4

Sam gir gassDen som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Så sant, så sant. Etter å ha slikket sol og kjørt kunstis var det en enorm lettelse at dryssene gjorde sine inntog. Vi har hatt noen dyriske dager i den sveitsiske fjellheimen.

 Tredje nyttårsdag våknet vi til grått og trist vær, men etter en kjapp titt på nettkameraet så vi at skylaget kun lå nede i dalen. Takk gud for høgtekken. Fikk på de sure sokkene, og dro av gårde med Gemsstock-gondolen. Toppen ligger på nesten 3000, og fjellsiden har en fallhøyde på 1500 meter. Vi holdt oss for det meste i t-heisen som går opp til Geissgrat. Sam, som på et merkelig vis er 1/3 polakk og 2/3 svensk, viste oss rundt. Når han ikke gir jernet i fjellet lager han ski som heter «Puder Luder».

Even i fartaLørdag var en stor dag på mange måter. Sammen med amerikaneren Justin, svenskpolakken Sam og Falkenbergets store sønn, Danne, dro vi til Sedrun. Mest av alt fordi Even skulle få bukt med togabstinensene sine, men også fordi vi hadde troen på glissne folkemengder. På ekte Espen Askeladden-vis, så fant vi det som var å finne.

Sam i fartaDette var en dag jeg virkelig fikk beskjed fra oven hvor viktig det er å gjøre det man liker. Åpningsåket mitt var så helt uvirkelig deilig. Stor, urørt, oversiktelig flanke med mye fart. Det kalles skiglede. Ekte skiglede. Dagen tok dessverre litt for kjapt slutt, da vår lunefulle natur fortalte oss hvem som er sjefen. Alikevel klarte vi å fokusere på de positive opplevelsene, og når i tillegg jeg fant ut at de solgte Almdudler på kroen, ja da var livet en soleklar tier. Og, tro meg kjære leser – dét er lenge siden det!

Kvelden ble også en vinner. En liten forsmak av sommerens «Booty Bass Festival» gjorde susen, og vi klarte å leske nok til at søndagen ble en skifri dag.

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

5 kommentarer

  1. Somvanlig skriver du utrolig fengende Anders. Kribler i beina etter den raporten maa eg innrome. Kjekt aa lese at du faar deg en ordentlig opptur der nede, du fortjener det. Kule bilder!!!! Men eg savner et av deg i gaat sig, maa stramme opp Even.
    Kos dere videre!

  2. Er såååå misunnelig. Hvor lenge blir dere i alpeland?? Regner med å ta en tur selv i slutten av februar, uke 9. Noen fler som har planer om å reise eller er på reise i det tidsrommet, er det bare å rope ut!

Kommentarer er stengt.