Ølklubben Pondus

JuletestI Helgen var det årsmøte i ølklubben Pondus. Klubben, som er omtrent et år gammel, er en motvekt til en eksklusiv og snobbete vinklubb som noen kammerater har. Hovedformålet med Pondus er øl og sosialt samvær. Klubben er åpen for folk som er glad i øl og sossialt samvær. Det ble det mye av i helgen. Vi var samlet på hytta til Kristian M (aka K**) i Vællers. Fredag hadde vi en noe forsinket juleøltest. Jeg kjøpte inn ca 12 forskjellige juleøl i desember, så vi hadde et godt utvalg å bryne våre kresne ganer på. Det ble gitt karrakter fra 1 (dårligst) og 6 (best) i kategorienefarge, smak og helhet. Den soleklare taperen var Tuborg Juleøl som var totalt smakløs og uten et senev av julestemning. På 2. plass kom Frydenlund Juleøl fra fat. På 1. plass kom Hansa Julebrygg. Denne hadde en nydelig karamellisert brunfarge og en god rund og fyldig samak. Av kommentarene som ble gitt om Hansaen var «denne kan med sannhet kalle seg Julebrygg» og «Den satt som kukk i kano» Vi hadde ikke med Ringnes Julebrygg i testen. Jeg tror den hadde kommet høyt opp på resultatlista, men om den kunne konkurert me Hansaen vet jeg ikke..

Lørdag var vi en snartur i alpinanlegget før vi gikk en liten langrennstur, tok Badstu m. snøbad og fortsatte smaking av mange forskjellige maltprodukter.
Søndag blåste det hunder og katter, så vi fikk sett mye sport på tv, før vi tok turen hjemover.

Ha en smakfull dag.

Ping

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ping

Ping: av latin; Pingus magnificus. Menneskelignende skapning, nært beslektet med både delfin, fjell-ape og snørev. Trives best i alpine fjellstrøk, men kan også treffes i mer eller mindre urbane strøk, eller ved havet. Arten bedriver ofte mye av sin tid til matsanking, slik at den kan sette ut på kortere eller lengre reiser vekk fra sin bopel for å treffe beslektede arter. Arten observeres ofte sammen med beslektede og likesinnede arter i fri utfoldelse, oftest er det i lek, men også etter å ha fått i seg gjæret frukt.

4 kommentarer

  1. Jeg er i ferd med å bli en formidabel ølsnobb og jeg syntes Hansabrygget bar preg av å være vanlig fabrikkpils tilsatt farge og karamell. Det var tynt, skvipete og sprikende i smaken med en dunst av tilsatt smuglersprit.
    Ringnesvarianten var mye av det samme men i det minste litt mer fokusert og med mindre råsprit faktor. Mitt favorittøl i jula var Westmalle Tripel som ikke er juleøl i det hele tatt, og Nøgne Ø julesnadder var også bra men i overkant mektig til mat og jeg savnet litt friskhet og kullsyre faktisk.
    Men et mektig og komplekst øl var det definitivt!;)

  2. Hmmmmmm…. må nok trekke tilbake det meste av kritikken mot Hansa Julebrygg. Mulig den jeg drakk i jula var et dårlig eksemplar eller at det har hatt godt av å stå noen uker…. dunno. Men den jeg drikker nå er hvertfall ganske så god!

  3. Jeg fikk tak i noen eksemplarer av Julebryggen på fredag. Den smakte nydelig fremdeles, men jeg er glad det ikke finnes juleøl hele året. Det er jo ikke akkurat lett og friskt øl det er snakk om.. Gleder meg allerede til sommerølen kommer :-)

Kommentarer er stengt.