Grattis med dagen!

costumes_saami.jpgI dag er en stor dag for mange der ute i eteren. Den 6. februar er nemmelig Samefolkets dag, så jeg bruker bare anledningen til å gratulere så mye med dagen !

Ha en lystig dag.

Ping

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ping

Ping: av latin; Pingus magnificus. Menneskelignende skapning, nært beslektet med både delfin, fjell-ape og snørev. Trives best i alpine fjellstrøk, men kan også treffes i mer eller mindre urbane strøk, eller ved havet. Arten bedriver ofte mye av sin tid til matsanking, slik at den kan sette ut på kortere eller lengre reiser vekk fra sin bopel for å treffe beslektede arter. Arten observeres ofte sammen med beslektede og likesinnede arter i fri utfoldelse, oftest er det i lek, men også etter å ha fått i seg gjæret frukt.

4 kommentarer

 1. Gratulerer alle fra Nord-Norge med den store dagen! Idag 6. februar er det den nord-norske nasjonaldag, og det er bare å gratulere våre venner i nord.

  Tenker det skal gå unna med joikakaker, joikabønner, lassokasting, joik og en del andre aktiviteter.

  Her skal det også feires med en stor gryte joikakaker og 10 liter dunder, joikabønner fikk vi desverre ikke tak i, da ingen visste hva det var. Vi har rigga til et telt og skaffa 3 timer med joik på dvd. Dessuten kommer vi nok til å joike litt selv.
  Skal vedde på at Sami Ædnan kommer til å gå noen timer på repeat.

  Vi skal også ha lassokasting og reinkjøring,men av mangel på reinsdyr skal herrene være reinsbukker og damene skal få ri på reinsbukkene.

  Igjen, gratulerer med dagen Nord-Norge!

 2. Kjente etter i hele meg, men fant ikke en eneste god grunn til å feire disse snylterne. Sametinget koster gode 200.000.000 i året å drive. Det består av 18 personer som møtes 4 ganger i året. I tillegg forsøker de vrangpeisene å leve av erstatning alene. I følge innmeldte rovdyrtap er det livsfarlig å bevege seg utendørs nord for polarsirkelen, så mye rovdyr er det der. Videre søker de om vetorett i arealspørsmål. De ville i så fall blitt første etniske gruppe som fikk slik særbehandling. Så er det bare for andre å melde seg på. Og alt dette pga oss søringers kollektive dårlige samvittighet for tidligere dårlige behandling. Så romantisk det er for oss her sørpå å kunne vise disse snylterne i festlige luer og kofter til utlendinger. Takke meg til… Se på Kautokeino, for et herlig samestyrt samfunn!

Kommentarer er stengt.