Fjetlandsnuten

Nils Petter Rabbe klatrer seg opp mot FjetlandsnutenAvslutningshelgen i Røldal ble en spesiell helg. Den lokale helten Nils Petter Rabbe inviterte meg med på en utfordring, som jeg gladelig takket ja til. Tidligere i vinter har vi snakket om å kjøre nordsiden av Fjetlandsnuten, et sted ingen har kjørt på ski før. Denne helgen ble planene realisert. Fikk trygg traktortransport et stykke opp i lia av «urinvånaren» Kristen Seim, og startet oppturen mot den 1287 meter høye toppen tidlig lørdags morgen. Etter flere pauser, og ulike utfordringer og utpsykinger kom vi omsider opp, over fem timer senere. Den siste biten var styggbratt, og underlaget var stygghardt. Svettepærlene i pannene våre kom av både fysisk så vel som psykisk anstrengelse.

Fjetlandsnuten sett fra TexacoMed urolige mager hadde vi en rolig og lang lunsj før vi omsider spente fast ski og brett. Rabbulf fikk æren av å være prøvekanin og forserte seg ned det mest eksponerte partiet med knusende ro. Svettebøen holdt seg også på bena, og vi kunne puste lettet ut når isen gikk over i kontrollerbar slusj. Som bildet viser så tok vi en travers mot ski venstre, og fant en smal og fin renneformasjon på baksiden av ryggen. Stiplet rød strek betyr at nedfarten ikke viser på bildet. Her kunne vi endelig sette på litt fart, uten for store bekymringer. Møttes der snøen tok slutt med to store glis, vel vitende om hva vi akkurat hadde utrettet.

Takk for turen!

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

19 kommentarer

 1. heftig! testa du piggskoene eller synes du sl-7 gir adekvat feste på eksponert is?

 2. Magnus: det er faktisk ikke avgjort enda :/
  skubi: hadde aldri kommet meg opp uten piggsko. Har forresten fått meg SL9, men de er så vonde at jeg ikke har fått brukt dem. Og de er STYGGE :)

 3. Men hvis dere gikk opp der uten isøks så får dere -0,5 stilpoeng i risikotilegg!

 4. dette har vi jo gjort alle naar vi var smaa! egentlig er det helt flatt. Her jukses det med kameraet;)

  Neida. Ser jo skamskummelt ut. Kick?

 5. takk for turen andårs.. kva blir neste?… får jo så sinnsjukt mykje cred for detta at me må nesten berre fortsetja å knerta jomfrulinjer;)

 6. Kick ja.
  NP: jeg har ingen konkrete planer, men det må vel bli noe på Haukeli. Skal du være i dalen denne og neste helg?

 7. veit ikkje naar eg er heime att fraa sjoen.eg blir sikkert heime neste helg. planar om aa opp igjen?

 8. Er usikker. Sannsynligvis ikke, men om jeg får høre om godt vær og gode planer klarer jeg nok ikke å holde meg vekke fra fjellet.

 9. Pelle: Værmelding for fre-søn på haukeli?? Ser ut som det blir tur opp på meg og noen andre …

 10. NilsP: Pøh! cred og cred… jeg har ikke gjort annet en førstenedkjøringer i vinter;-) Jeg tar plutselig en tur opp hvis været er flåtte! (men bare hvis det er førstenedkjøringer på gang)

Kommentarer er stengt.