Årets sommerøltest

Fredag var det duket for sommerøltest i ølklubben Pondus. Jeg hadde stått for innkjøp og trykking av «scoreboards» Etter å ha gått i endel forskjellige butikker hadde jeg klart å skrape sammen ikke mindre enn 14 forskjellige sommerøl. (Beklager, men jeg fant ikke Tou) Her skal det sies at en av de 14 var Munkholm, så den teller jo nesten ikke, men jeg tenkte det kunne være greit å gi den en sjanse.

Det ble gitt karakterer fra 1 til 5, der 5 var best. Sommerølen skulle bedømmes utfra følgende kategorier. Farge, smak og sommerfølelse. Sommerfølelse kan jo være så mangt, men det er bare å bruke fantasien litt, så klarer dere sikkert å skjønne hva som ligger i det.

Det er vel ingen overaskelse at Munkholm kom på dessidert siste plass. Slått såvidt av Lundetangen Sommerøl og Mack Smrprty. Realt skvip alle tre. Også CB Feriepilsen befant seg godt under det jeg vil kalle pari. 4. plassen ble delt mellom mange forskjellige, men jeg husker av hvertfall Aas sommerøl og Ringnes Grill Pils lå der. På en delt 2. plass kom Ringnes Sommerøl og Ringnes Skjærgårdspils. På en knepen 1. plass lå Hansa Sommerøl. Dette er et trygt kjøp til enhver dag som har et snev av sommer i seg. Mild og god. Nydelig smak og en perfekt litt lys gyllen farge. Løp og kjøp

Ha en sommerlig dag.

Ping

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Ping

Ping: av latin; Pingus magnificus. Menneskelignende skapning, nært beslektet med både delfin, fjell-ape og snørev. Trives best i alpine fjellstrøk, men kan også treffes i mer eller mindre urbane strøk, eller ved havet. Arten bedriver ofte mye av sin tid til matsanking, slik at den kan sette ut på kortere eller lengre reiser vekk fra sin bopel for å treffe beslektede arter. Arten observeres ofte sammen med beslektede og likesinnede arter i fri utfoldelse, oftest er det i lek, men også etter å ha fått i seg gjæret frukt.

9 kommentarer

  1. Det var alle i Ølklubben Pondus. Mestern AKA Kristian M, Kloak AKA Thomas W, Farfar AKA Kristian S Ping AKA megselv. Kyndige øldrikkere m.a.o.

  2. Når skal dere begynne å ta med ordentlig øl a? Som f.eks Nøgne ÖÖÖÖh, Haaaandbryggeriet, Mikrobryggeriet eller andre som lager øl med love et passion undt gefylung. P.S Duvel er veldig godt «sommerøl».

  3. Vi kjører vanlig butikkøl. Vi vil jo vite hva vi skal kjøpe på en varm sommerdag, og hva vi helst bør ungå (les. Lundetangen Mack SMRPRTY og CD..) Hadde jeg funnet Nøgne Ø eller noe av det andre fjaset, ville jeg tatt den med, men når de ikke engang har det på Ultra på Bryn, så kan de bare glemme å komme med i testen vår.

  4. Eg syntes Corona e det besta sommerølet:) Lyst og friskt året rundt egentlig. Bare så forbanna dyrt at det blir kun ved spesielle anledinger eg kjøbe det inn!

  5. Flottings Ping! Da vet jeg hvilket øl jeg skal gå til innkjøp av bare sommeren dukker opp :-)

  6. Har nettop kjøpt NØ på supern til 35 spenn for halvliteren. Ikke så ille pris syns jeg og tilgjengeligheten er også bra. Jævla godt assa!

  7. Blandt annet ja! Men det blir nok mest migøl på meg også. Prøvde NØ Wit idag og det var sjempesjempegått! Passer fint til reker og sånt. Ikke noe migøl det also.

Kommentarer er stengt.