Hiace?

Toyota HiaceJeg er litt på utkikk etter ny bil, og skal titte på en Toyota Hiace i neste uke. Tror dere at denne kjerra leverer? Firehjulsdrift, god plass, diesel og god motor trekker opp. Jeg blir fortalt at Toyota lager driftssikre biler, men at de ikke er helt bra på vinterføre. Bilkjøp er skummelt når man ikke har peiling på biler. Hva skal jeg se etter? Hvilke feller kan jeg gå i? Tips mottas med stor takk!

Publisert
Kategorisert som Blogg

Av Anders Ekkje Slettebø

Anders er en 80-modell som bor i Sandnes. I det daglige jobber han som webanalytiker i Webstep. Når han ikke jobber henger han med samboer, to barn og hund.

15 kommentarer

 1. Hvis du er meget interessert i denne bilen bør du si til selger at han må vise bilen til NAF og få en status rapport på bilen. Dette koster noen tusenlapper som selger bør dekke for å lettere få solgt bilen og vise hva stand bilen er i.

 2. Har du to mill å svi av så er vel dette den perfekte bilen for deg. Med 4hjulstrekk så burde fremkomligheten hvertfall ikke være noe problem, hvordan handlingen på glatta er hvet jeg ikke det finner du jo ut. NAf test koster ikke stort hvis man er medlem i NAF.

 3. 1. Jeg ville ikkje kjøpt en ‘chippa’ bil
  2. Hvis du skal ha NAF test, spør etter en NAF kjøpstest m/ prisestimat. (Ikke si hva som er forlangt fra bilen før du har fått estimat)

 4. eg og har faktisk tenkt på en hiace (eller aen firehjulsdradd kassebil) når eg ska konvertera te bilismen igjen. har kjørt en del hiace i jobbsammenheng og må si at jeg er meget imponert over både kjøreegenskapene så vel som komfort. har du bestemt deg for fargen?

 5. Den såg jo skambra ut anders! Vunne i lotto? NAF test koster ikke noen tusenlapper men noen få hundringser, ta bilen med deg selv på naf test, før du kjøper, ser alt bra ut er det bare å slå til.

 6. Sorry Anders, men Hiace på vinterføre er helt for jævlig. Jobben til faren min bruker de som firmabiler, og jeg har av og til lånt de til diverse ærend. Selv med nye vinterdekk, har du liten / ingen følelse om du sladder, og fremkommligheten er nesten lik null. Jeg hadde problemer med å komme av gårde på en flat plass med 10 cm nysnø. Jeg måtte ut og sjekke om det var sommerdekk, men det var det ikke.

  De med firehjulstrekk har bedre fremkommlighet, men fortsatt ikke like bra som en vanlig personbil. Jeg vil nok anbefale en VW transporter i steden.

 7. Uansett hvilken bil jeg kjøper kommer den til å måtte gjennomgå en form for test, enten hos NAF eller noen andre. Det med chipping vet jeg ingenting om, men tenkte at det var positivt med litt ekstra krefter. Hadde aldri kjøpt en chippet ungdomsbil, men denne her er nok ikke «raukjørt».

  diddah: fargen betyr ikke så mye. Rød duger.

  Magnus: jeg kjøper bil til meg selv, ikke til alle andre. Det holder med tre seter.

  Helge: hehe, har ikke vunnet i lotto. Husk, penger er bare tall :)

  Cappel: den så jo bra ut, men jeg vil ikke dra til Kongsberg for å kjøpe bil. Grunnen er at jeg vil ha hjelp av andre til å ta avgjørelsen. Prøver først å finne en i nærområdet. Har hørt at Transporter er en bedre vinterbil, men at Hiace er mer driftssikker.

 8. Transporteren er uten tvil bedre på glatta. Men syncro varianten er også ganske dyr. Bare hold deg unna Mercedes Vito, som må være den største drittbilen ever!

 9. Bilen ble solgt til en annen før jeg fikk sett på den, så nå er jeg åpen for mer gode forslag!

 10. Kjøp deg en pizzabil, f.eks en Berlingo eller en sånn som Julia har. Nok plass, bedre å kjøre og billigere enn en kassebil.

Kommentarer er stengt.